Σύσκεψη των παραγωγικών φορέων της Περιφέρειας Α.Μ-Θ

Δημοσιεύθηκε στις 04/11/2015 10:22
Την Τετάρτη 04 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 19:00 στο Επιμελητήριο Ξάνθης

Οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων ΑΜΘ λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης, συναποφάσισαν να συγκαλέσουν σύσκεψη όλων των παραγωγικών φορέων της Περιφέρειας μας, την Τετάρτη 04 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 19:00.

Για το λόγο αυτό ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ η σύσκεψη των παραγωγικών φορέων της Π.Ε. Ξάνθης που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 02 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 19:00 και θα πραγματοποιηθεί στην κοινή σύσκεψη όλων των παραγωγικών φορέων Αν. Μακεδονίας & Θράκης.

 

Στη σύσκεψη θα συζητηθούν και θα συναποφασιστούν προτάσεις για την δυσμενή θέση που βρίσκεται ο επιχειρηματικός κόσμος της Αν. Μακεδονίας & Θράκης, μετά από την απίστευτη και πρωτοφανή «λαίλαπα» των 3 μνημονίων που καλούνται να ανταποκριθούν με άνισους όρους στην φοροκαταιγίδα που πλήττει και θα πλήξει ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα τους παραγωγικούς φορείς. Το λαθρεμπόριο – παραεμπόριο, μεγαλοσυμφέροντα και πολυεθνικές έχουν εξουθενώσει τους μικρομεσαίους, δεδομένου ότι, όπως έχουμε διαπιστώσει όλοι, δεν υπάρχει κανείς σοβαρός μηχανισμός ελέγχου. Οι κοινές προτάσεις που θα διαμορφωθούν θα διαβιβαστούν από τους Προέδρους των Επιμελητηρίων στον Πρωθυπουργό και σε όλους τους αρμόδιους Υπουργούς.

Θα συζητηθεί επίσης, το ποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν για την είσπραξη του 12% επί του συνολικού κόστους μισθοδοσίας, χρησιμοποιώντας ένδικα μέσα διότι υπάρχει κίνδυνος παραγραφής της απαίτησης του 2010.