Ημερολόγιο

e-Επιμελητήριο
Ψηφιακή Υπογραφή
Ξάνθη: Ανακαλύψτε τους ανεξερεύνητους μύθους
The house of shadow
Online Συμβουλευτική
Οδηγός Καταλυμάτων
Ηλεκτρονική αγορά προϊόντων
Γ.Ε.ΜΗ.
Υ.Μ.Σ.
Ι.Κ.Ε. Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΕΤΕΑΝ Α.Ε. - ΤΕΠΙΧ
AGORA - Hellenic Republic Ministry of Foreign Affairs
Διαύγεια - διαφάνεια στο κράτος
ΕΣΠΑ 2007-2013

Νέα εγκύκλιος ΕΦΕΤ για την εκπαίδευση σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων

Δημοσιεύθηκε στις 11/05/2017 13:16

Το Επιμελητήριο Ξάνθης, κατόπιν καταγγελιών, συστήνει στους επιχειρηματίες - μέλη του να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε σχέση με την επιλογή του εκπαιδευτικού φορέα για θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων, καθώς έχουν διαπιστωθεί κρούσματα εταιρειών που διοργανώνουν παρόμοια σεμινάρια χωρίς τη σχετική έγκριση από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), και συνεπώς χωρίς τη δυνατότητα παροχής επίσημου και έγκυρου πιστοποιητικού εκπαίδευσης.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα εγκύκλιος για τη διαδικασία, τους όρους και τις προϋποθέσεις υλοποίησης υποχρεωτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης προσωπικού σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων που θέτει ο ΕΦΕΤ δημοσιεύθηκε στις 12 Απριλίου 2017 (4879/12.04.2017) και παρέχει διευκρινίσεις σχετικά με την απόκτηση βεβαίωσης εκπαίδευσης του προσωπικού που χειρίζεται τρόφιμα βάσει της ΥΑ 14708/17-08-2007. 

Το Επιμελητήριο Ξάνθης συνεργάζεται με ΚΕΚ που δραστηριοποιούνται στο νομό Ξάνθης τα οποία διοργανώνουν εκπαιδευτικά προγράμματα σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις και με εγκεκριμένους εισηγητές από το μητρώο του ΕΦΕΤ. Στη συνέχεια η διαδικασία ολοκληρώνεται, όπως ορίζει ο ΕΦΕΤ, με την γραπτή αξιολόγηση και την έκδοση του τελικού πιστοποιητικού.