Εκλογές Επιμελητηρίου Ξάνθης 2017
Investment Tools
Προκηρύξεις  Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων
e-learning
Απόκτηση Άδειας Χρήσης Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ημερολόγιο

Σύστημα Μητρώου Εγγυήσεων Καταναλωτή
e-Επιμελητήριο
Ανταγωνιστικότητα - Επιχειρηματικότητα
Enterprise Greece
Ψηφιακή Υπογραφή
ΔΕΣΜ-ΟΣ Α.Μ.Θ.
Ξάνθη: Ανακαλύψτε τους ανεξερεύνητους μύθους
The house of shadow
Startup Greece
Γ.Ε.ΜΗ.
Υ.Μ.Σ.
Ι.Κ.Ε. Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΕΤΕΑΝ Α.Ε. - ΤΕΠΙΧ
AGORA - Hellenic Republic Ministry of Foreign Affairs
Διαύγεια - διαφάνεια στο κράτος
ΕΣΠΑ 2007-2013

ΟΟΣΑ - Συνέδριο Διαβούλευσης: Καθοδήγηση των ελληνικών επιχειρήσεων για την αξιολόγηση κινδύνων διαφθοράς

Δημοσιεύθηκε στις 19/06/2017 08:42

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) υποστηρίζει την υλοποίηση του Ελληνικού Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την καταπολέμηση της διαφθοράς που έχει ως στόχο την ενίσχυση της ακεραιότητας και την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της δωροδοκίας στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Τομέας Καταπολέμησης της Διαφθοράς του ΟΟΣΑ διοργανώνει Συνέδριο Διαβούλευσης στην Αθήνα, στις 26-28 Ιουνίου 2017 και στη Θεσσαλονίκη, στις 29-30 Ιουνίου 2017 προκειμένου να επιτύχει τον κοινωνικό προβληματισμό και την ευαισθητοποίηση σχετικά με τους κινδύνους της διαφθοράς στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και να προωθήσει την αξιολόγηση του κινδύνου διαφθοράς στην ελληνική βιομηχανία και τις ελληνικές επιχειρήσεις. Στο Συνέδριο αυτό θα παρευρεθούν διεθνείς εμπειρογνώμονες από τον ΟΟΣΑ και τα κράτη μέλη του οργανισμού, εμπειρογνώμονες από την ελληνική Κυβέρνηση καθώς και έμπειροι επαγγελματίες από τον ιδιωτικό τομέα, με σημαντική εμπειρία σε θέματα αξιολόγησης κινδύνου διαφθοράς.

Κάθε μέρα του Συνεδρίου είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες των διαφόρων ενδιαφερόμενων φορέων του ιδιωτικού τομέα:

  • Όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς που επιθυμούν να μάθουν για τους κινδύνους διαφθοράς στην ελληνική βιομηχανία.
  • Επιχειρήσεις κάθε μεγέθους που επιθυμούν να καταρτίσουν ή να βελτιστοποιήσουν την υπάρχουσα αξιολόγηση κινδύνων διαφθοράς.
  • Επιχειρηματικοί Οργανισμοί και Επαγγελματικές Ενώσεις που επιθυμούν να καθοδηγήσουν τις επιχειρήσεις, ώστε αυτές να διεξάγουν αξιολογήσεις κινδύνου διαφθοράς ή που επιθυμούν να ξεκινήσουν τομεακές αξιολογήσεις κινδύνου διαφθοράς.

 

Οι παρουσιάσεις θα είναι διαδραστικές με πραγματικά παραδείγματα και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, που στόχο έχουν να προσφέρουν πολύτιμες και πρακτικές οδηγίες, οι οποίες δύνανται να εφαρμοστούν σε εταιρεία, επιχειρηματική οργάνωση ή ένωση. Οι περισσότερες συνεδρίες θα αντλήσουν υλικό από το Σχέδιο του ΟΟΣΑ "Επισκόπηση Κινδύνου και Κατευθυντήριες Γραμμές για την Αξιολόγηση των Κινδύνων διαφθοράς στις Ελληνικές Επιχειρήσεις".

Οι συμμετέχοντες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το σύνολο ή μέρος του Συνεδρίου παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή έως 23 Ιουνίου 2017 με τη κα Χριστίνα Αναγνωστοπούλου (Christina.Anagnostopoulou@oecd.org / +30 21 31310471).

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την κα Χριστίνα Τρεμόντι (kristina.tremonti@oecd.org / +30 21 31310470) ή με την κα Claire Leger (claire.leger@oecd.org / +33 1 45 24 78 47

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

  • Η Ημερίδα στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στο Κεντρικό Κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος, γωνία Εδουάρδου Λω και Σταδίου.
  • ·Στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, Βασιλέως Γεωργίου 1.

Λόγω της πολιτικής ασφαλείας της, η Τράπεζα της Ελλάδος ζητεί από τους συμμετέχοντες να παρουσιάσουν το δελτίο της ταυτότητάς τους στην είσοδο, διαφορετικά δεν θα τους επιτραπεί η πρόσβαση στο κτίριο. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να κάνουν εκ των προτέρων την εγγραφή ώστε να δοθεί το όνομα τους στην πύλη ελέγχου καθώς ΚΑΙ να εκτυπώσουν την πρόσκληση και το πρόγραμμα - δεν θα δοθούν προγράμματα στο συνέδριο.

Θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες