Ευρωπαϊκό Έργο SPOTit: Combatting Fake News in Social Media

Δημοσιεύθηκε στις 20/10/2022 09:41

Η διάδοση ψευδών ειδήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μια παγκόσμια πρόκληση, που επηρεάζει την καθημερινότητά μας. Ως απάντηση στην πρόκληση αυτή, το Πανεπιστήμιο Πατρών, σε συνεργασία με εταίρους από την Εσθονία, την Ιρλανδία, την Κύπρο και τη Σλοβενία, συμμετέχει σε μια νέα πρωτοβουλία που στοχεύει στην καταπολέμηση της εξάπλωσης της παραπληροφόρησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το έργο SPOTit το οποίο ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2021.

Το έργο «SPOTit: Combatting Fake News in Social Media» εστιάζει στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων γραμματισμού στα μέσα ενημέρωσης, ώστε οι νέοι να είναι σε θέση να αξιολογούν τυχόν μη αληθές περιεχόμενο που διαβάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο SPOTit θα αναπτυχθούν χρήσιμα και καινοτόμα εργαλεία για την καταπολέμηση των ψευδών ειδήσεων, όπως:

  • Εκπαιδευτικό Πακέτο
  • Μαζικό Ανοιχτό Ηλεκτρονικό Μάθημα (MOOC, Massive Open Online Course)
  • Ψηφιακά Δωμάτια Απόδρασης (escape rooms)

Πολύ σύντομα (εντός του Νοεμβρίου), oι νέοι, οι εκπαιδευτές και άλλα στελέχη που αλληλοεπιδρούν με νέους καλούνται να αξιολογήσουν το Μαζικό Ανοιχτό Ηλεκτρονικό Μάθημα (MOOC) για την καταπολέμηση των ψευδών ειδήσεων και τα Ψηφιακά Δωμάτια Απόδρασης (escape rooms) του SPOTit.

Εάν ανήκετε στις παραπάνω ομάδες δηλώστε ενδιαφέρον να λάβετε μέρος στην διαδικασία αξιολόγησης, συμπληρώνοντας τη φόρμα εδώ: https://bit.ly/3eHIuRq.
 
Για περισσότερες πληροφορίες ή ενδιαφέρον για συμμετοχή στο έργο SPOTit, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα ή ακολουθήστε τις σελίδες του έργου στο Facebook ή Twitter.