Προσπάθεια εξαπάτησης ελληνικών επιχειρήσεων από εταιρεία με έδρα το Hong Kong

Δημοσιεύθηκε στις 17/03/2023 09:26

Το Γραφείο ΟΕΥ Σεούλ ενημερώνει αναφορικά με την εταιρεία Golden Mango International Company, η οποία έχει απευθυνθεί σε τέσσερις ελληνικές εταιρείες οι οποίες ασχολούνται με την παραγωγή και εξαγωγή σπιρουλίνας με προφανή σκοπό την εξαπάτησή τους.

Ειδικότερα η εν λόγω εταιρεία, εμφανιζόμενη να έχει έδρα το Hong Kong, εκδηλώνει ενδιαφέρον να εισάγει στην Ν. Κορέα προϊόντα ελληνικών εταιρειών. Ωστόσο προκειμένου να εξάγουν στην Ν. Κορέα τους ζητά να εξασφαλίσουν το πιστοποιητικό KS υποδεικνύοντάς τους μάλιστα ότι μπορούν να το εκδώσουν με αντίτιμο 10.000 ευρώ από εταιρεία που έχει σχέση με την Πολωνία!

Όπως επισημαίνεται στο έγγραφο, δεδομένου ότι αυτό το πιστοποιητικό απαιτείται αποκλειστικά για τις κορεατικές εταιρείες η εν λόγω απαίτηση είναι παραπλανητική και για το λόγο αυτό απετράπησαν οι εταιρείες να προβούν σε οιαδήποτε περαιτέρω επαγγελματική συνεργασία μαζί της.

Σημειώνεται ότι σε μια περίπτωση η ελληνική εταιρεία που δέχθηκε αντίστοιχο αίτημα από την Golden Mango έθεσε υπόψη τους ότι δεν χρειάζεται το εν λόγω πιστοποιητικό, καθώς είχε ειδική ενημέρωση από το Γραφείο ΟΕΥ Σεούλ. Οι επιτήδειοι αποκρίθηκαν ότι βεβαίως δεν χρειάζεται αλλά ισχυριζόμενοι ότι ευρέθησαν ορισμένα φορτία που εισήχθησαν από χώρες της Ευρώπης μολυσμένα, επιθυμούν την έκδοσή του πριν αρχίσουν την επιχειρηματική συνεργασία με την ελληνική επιχείρηση.

Παράλληλα, αναφέρεται στο έγγραφο ότι ο ΣΕΒΕ ενημέρωσε πως η εν λόγω εταιρεία επικοινώνησε με ελληνική επιχείρηση που εξάγει βιολογικά τρόφιμα, οίνους, ελαιόλαδο, ελιές και κονσερβοποιημένα ψάρια και λαχανικά με αντίστοιχο αίτημα. Δυστυχώς η ελληνική εταιρεία προέτρεξε και έστειλε και δείγματα, αλλά ευτυχώς απετράπη η ανταπόκρισή της στο βασικό αίτημα να καταβάλει ποσό 9.500€ για έκδοση του επίμαχου πιστοποιητικού ισχύος, όπως τους ενημέρωσαν, 5 ετών.

Τα στοιχεία της εν λόγω εταιρείας είναι:

GOLDEN MANGO (GMNG) INTERNATIONAL CO. LIMITED

Address: Room 606, 6/F, Hollywood Centre, No. 77-91 Queen's Road West, Sheung Wan, Hong Kong

Company number: 1725469, VAT number 1725469, Email: distribution@dealsmartsales.com; import@dealsmartsales.com, Website: http://dealsmartsales.com/

Director: Noufal Rizwan Kozhipurath Razack, www.dealsmartsales.com, Tel. +14409412962

Skype: live:.cid.80ab08f7212526f3

Τέλος, το Γραφείο ΟΕΥ έχει κάνει σχετική έρευνα σε επιμελητήρια της Νότιας Κορέας και δεν εντοπίστηκαν στοιχεία για την εν λόγω εταιρεία.