Με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα του Επιμελητηρίου για τον τουρισμό

Δημοσιεύθηκε στις 20/09/2012 09:00
Δελτίο Τύπου 20/09/2012

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κοινού, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012 στις 19:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της καπναποθήκης «Π» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης, η ημερίδα που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ξάνθης. Το θέμα της ημερίδας ήταν «Τουρισμός, βασικός πυλώνας ανάπτυξης της χώρας και ελπίδα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας» και διοργανώθηκε στα πλαίσια του έργου «RECULTIVATUR» το οποίο εντάσσεται στα προγράμματα χωρών ΝΑ Ευρώπης.

Ομιλητές στην ημερίδα ήταν οι: κ. Κώστας Παπακοσμάς, Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού – πολιτισμού Α.Μ-Θ, κα. Petya Chapevova, Αντιδήμαρχος Σωζόπολης (Βουλγαρία), κα. Πέπη Στάντζιου, πρώην πρόεδρος Εταιρείας Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης, κ. Enzo Giammarino, από τον Δήμο Lanciano (Ιταλία), κ. Γεώργιος Χρ. Τσιγάρας, επίκουρος καθηγητής ΔΠΘ, καθ. Alan Clarke, Πανεπιστήμιο Pannonia (Ουγγαρία), Dr. Gino Verrocchi, Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης Τεράμου (Ιταλία), κ. Aziz Ciga, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εκτελεστικής Περιφερειακής Επιτροπής της Ένωσης Τούρκων τουριστικών πρακτόρων (TURSAB), κα. Ανθή Παναγιώτου, υπεύθυνη διαχείρισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων Επιμελητηρίου Ξάνης και κ. Μιχαηλίδης Ηλίας, οδηγός βουνού.

Η Υπουργός Τουρισμού σε επιστολή της προς τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ξάνθης, με αφορμή την συγκεκριμένη ημερίδα στην οποία ήταν προσκεκλημένη, επισημαίνει τα εξής: «Ο σκοπός της ημερίδας για την ανάδειξη των θρησκευτικών, τουριστικών και πολιτιστικών αξιών στην ανάπτυξη των αστικών κέντρων βρίσκεται στον πυρήνα των εφαρμοζόμενων πολιτικών για τον τουρισμό και αναδεικνύει το σύνθετο ρόλο που πρέπει να έχει σήμερα ο τουρισμός στη χώρα μας, για την ανάδειξη αστικών κέντρων και τοπικών οικονομιών, αλλά και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου που αποτελεί πρώτιστο στόχο μας».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Στυλιανός Μωραΐτης, στο καλωσόρισμα του και απευθυνόμενος προς τους ξένους κυρίως προσκεκλημένους του Επιμελητηρίου, περιέγραψε τις αρετές σε ιστορικό, πολιτιστικό και φυσικό πλούτο που διαθέτει ο τόπος μας και τόνισε την αξία της αξιοποίησης του και προβολής του με στοχευμένες δράσεις σε περιφερειακό επίπεδο.

Χαιρετισμούς στην ημερίδα απηύθυναν, ο Δήμαρχος Αβδήρων κ. Βασίλης Τσολακίδης, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Γιάννης Τσεγγελίδης, ο Αντιδήμαρχος Τοπείρου κ. Δαλάτσης Κωνσταντίνος, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ξάνθης κ. Τάνια Σερεφιά ως εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ξάνθης και ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ν. Ξάνθης κ. Σωτήρης Τσιακίρογλου.

Στον ίδιο χώρο, πριν το ξεκίνημα των εργασιών της ημερίδας, έγιναν επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ των κ.κ. Aziz Ciga και Erhan Seven, Προέδρου και Γεν. Γραμματέα, αντίστοιχα, της Ευρωπαϊκής Εκτελεστικής Περιφερειακής Επιτροπής της Ένωσης Τούρκων τουριστικών πρακτόρων (TURSAB) με τουριστικούς πράκτορες και ξενοδόχους της Ξάνθης. Οι εκπρόσωποι των τουριστικών πρακτόρων της Τουρκίας, νωρίτερα την ίδια ημέρα ξεναγήθηκαν στα κυριότερα αξιοθέατα του Νομού. Οι συμμετέχοντες εταίροι του Επιμελητηρίου στο πρόγραμμα RECULTIVATUR που θα βρίσκονται μέχρι και την Παρασκευή στην Ξάνθη θα ξεναγηθούν και αυτοί στο Νομό Ξάνθης ώστε να αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές της περιοχής μας στις χώρες τους.

Το βασικότερο αποτέλεσμα της ημερίδας ήταν ότι ήδη ξεκίνησαν οι επικοινωνιακές συνεργασίες με απώτερο σκοπό, σε σύντομο χρονικό διάστημα, την προσέλευση τουριστών στον τόπο μας.

Παράλληλα, οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό φορείς και επιχειρηματίες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν παραδείγματα καλών πρακτικών που εφαρμόστηκαν σε χώρες του εξωτερικού ώστε να τις προσαρμόσουν για αποδοτικότερες δράσεις και στην περιοχή μας.

Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΚΙΤΣΟΥ

 

Φωτογραφίες