Ημερίδα του ΥΠΕΞ με θέμα: «Συνέργειες (Clusters) εξαγωγικών επιχειρήσεων - Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία εξωστρεφών επιχειρήσεων»

Δημοσιεύθηκε στις 14/10/2014 10:38

Workshop-ημερίδα διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ΥΠΕΞ με διπλό θέμα: «Συνέργειες (Clusters) εξαγωγικών επιχειρήσεων - Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία εξωστρεφών επιχειρήσεων» και η οποία θα λάβει χώρα την Τετάρτη, 22 Oκτωβρίου, ώρα έναρξης 10.00, στο Electra Palace Hotel (Ναυ. Νικοδήμου 18-20, Αθήνα).

Στο workshop θα αναζητηθούν λύσεις για την αύξηση των εξαγωγών, με έμφαση στη συγκρότηση clusters μεταξύ των εξωστρεφών επιχειρήσεων. Για το θέμα θα μιλήσουν ο ΓΓ του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μελάς, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Φέσσας, η Πρόεδρος του ΠΣΕ κ. Σακελλαρίδη, ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Λουφάκης, εκπρόσωπος του Enterprise Greece και ο Γεν. Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ κ. Δελαβέκουρας.

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας, θα γίνει παρουσίαση των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων που παρέχει ο κλάδος factoring σε εξαγωγικές επιχειρήσεις από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Factoring κ. Καραγιαννόπουλο.

Επί των εισηγήσεων, θα ακολουθήσουν παρατηρήσεις και συζήτηση από εκπροσώπους Κεντρικών & Περιφερειακών Επιμελητηρίων, εκπροσώπους Μεικτών Επιμελητηρίων, εκπροσώπους εξαγωγικών, κλαδικών φορέων, στελέχη σημαντικών εξαγωγικών εταιρειών, στελέχη μικρομεσαίων εξαγωγικών επιχειρήσεων Πρέσβεις ή/και Εμπορικούς Ακολούθους χωρών που αποτελούν τους σημαντικότερους εξαγωγικούς μας προορισμούς.