Όλοι μαζί μπορούμε και πρέπει να «απογειώσουμε» την Ξάνθη μας!

Δημοσιεύθηκε στις 18/02/2015 12:13
Ενέργειες του Επιμελητηρίου Ξάνθης για την ανάδειξη του πολιτισμού, του φυσικού πλούτου και των προϊόντων της Ξάνθης

Όλοι μαζί μπορούμε να «απογειώσουμε» τον πολιτισμό μας, τον φυσικό μας πλούτο, την παραγωγή των εξαιρετικών προϊόντων του Νομού μας αλλά και των εκδηλώσεων που διοργανώνονται στην πόλη μας, με στόχο την προσέλκυση στην περιοχή μας, επισκεπτών – τουριστών διαχρονικά. Να συμβάλλουμε στην παραγωγή πλούτου που θα έχει ως αποτέλεσμα την ανοδική πορεία της οικονομίας του τόπου και τη μείωση της ανεργίας.

Στα πλαίσια αυτά το Επιμελητήριο Ξάνθης, το τελευταίο 3μηνο, έχει προβεί στις παρακάτω ενέργειες:

  • Ανάδειξη και πιστοποίηση της Καριόκας Ξάνθης.
  • Ξεκίνησε τη χάραξη της πολιτιστικής – τουριστικής Διαδρομής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Οι Άθλοι του Ηρακλή».
  • Προσκάλεσε 25 τηλεοπτικά προγράμματα πανελλήνιας εμβέλειας καναλιών, με ένα πλούσιο καλάθι εξαιρετικών και ποιοτικών προϊόντων της Ξάνθης και έλαβε τεράστια ανταπόκριση σχεδόν από όλα. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος συμμετείχε σε ζωντανή σύνδεση από την πλατεία της Ξάνθης, στην εκπομπή «Έξι – Δέκα» της ΝΕΡΙΤ, προκειμένου να προωθήσει πανελληνίως τις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου αλλά και τον τόπο μας. συμμετείχε επίσης, στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» της κας. Μαυραγάνη στην EpsilonTv, για 15 τηλεοπτικά λεπτά, διαφημίζοντας τον πολιτισμό, το Καρναβάλι και τα προϊόντα της Ξάνθης. Δεκάδες κολακευτικά σχόλια και αναφορές, με τεράστια διαφημιστική απήχηση έγιναν από τους κ.κ. Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Μανώλη Αναγνωστάκη στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο». Ανάλογες αναφορές έγιναν και από άλλα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης. Ο Πρόεδρος συμμετείχε σε δεκάδες πανελλήνιας εμβέλειας ραδιοφωνικές εκπομπές διαφημίζοντας τον πολιτισμό, το Καρναβάλι και τα προϊόντα της Ξάνθης.
  • Το Επιμελητήριο Ξάνθης εξέδωσε 20.000 διαφημιστικά φυλλάδια για τις εορταστικές εκδηλώσεις του 3ημέρου 21-23 Φεβρουαρίου 2015, Καρναβάλι Ξάνθης – Καθαρά Δευτέρα, τα οποία από την Τρίτη 18/2/2015 μοιράζονται από τα διόδια Μουσθένης και Ιάσμου με κατεύθυνση την Ξάνθη.
  • Την Παρασκευή 20/2/2015 θα γίνει απευθείας σύνδεση από την πόλη μας με την εκπομπή «Το Πρωινό» του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά στον ΑΝΤ1. Επίσης, το Σαββατοκύριακο θα γίνουν 2 συνδέσεις με την εκπομπή «Σπίτι μου Σπιτάκι μου» της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου στον ALPHA. Τέλος στις 9:30 το πρωί της Κυριακής ο Πρόεδρος θα συμμετέχει στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» της Φαίης Μαυραγάνη στην EpsilonTv.
  • Το Επιμελητήριο Ξάνθης για πρώτη φορά θα έχει μια «γλυκιά» έκπληξη για όλους τους επισκέπτες του Καρναβαλιού της Ξάνθης και θα παρουσιάσει στην Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση της Κυριακής 22/2/2015, τη Βασίλισσα του Γλυκού – «Καριόκα Ξάνθης» και τους «Άθλους του Ηρακλή» της πολιτιστικής – τουριστικής διαδρομής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όλοι μαζί μπορούμε και πρέπει να «απογειώσουμε» την Ξάνθη μας!