Διοργάνωση 5ου Διεθνούς Διαγωνισμού Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου, Beja Πορτογαλίας, 29.04 - 03.05.2015

Δημοσιεύθηκε στις 12/03/2015 20:03

Σύμφωνα με ενημέρωση του Γραφείου ΟΕΥ της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Λισσαβώνα, στο πλαίσιο της 32ης Αγροτικής Έκθεσης OVIBEJA (29 Απριλίου έως 3 Μαΐου 2015) πρόκειται να πραγματοποιηθεί ο 5ος Διεθνής Διαγωνισμός Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου, στην πόλη Beja της Πορτογαλίας. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τους φορείς ACOS (Aγρότες του Νότου) και Οίκος Ελαιολάδου (Ένωση Ελαιοπαραγωγών Πορτογαλίας), με την υποστήριξη του Πορτογαλικού Υπουργείου Γεωργίας και διεξάγεται ενώπιον διεθνούς κριτικής επιτροπής που αποτελείται από πιστοποιημένους από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου γευσιγνώστες ελαιολάδου, προερχόμενους από την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Χιλή, την Τυνησία, κ.α..

Κατά την περυσινή διοργάνωση συμμετείχαν στον διαγωνισμό 100 ελαιόλαδα από όλον τον κόσμο (Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Χιλή, Ελλάδα, Σλοβενία, Ουρουγουάη, Γερμανία, κ.ά.) , τα οποία διαγωνίστηκαν στις κατηγορίες: φρουτώδες αγουρέλαιο υψηλής έντασης, φρουτώδες αγουρέλαιο μεσαίας έντασης και ώριμο φρουτώδες ελαιόλαδο.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι δωρεάν και η προθεσμία αποστολής δειγμάτων λήγει στις 28 Μαρτίου 2015.

Τυχόν ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν (στην αγγλική γλώσσα) για διευκρινήσεις συμμετοχής με την κυρία Mariana Matos, e-mail: geral@casadoazeite.pt, με την παράκληση όπως κοινοποιήσουν το ενδιαφέρον συμμετοχής τους στο Γραφείο ΟΕΥ της ελληνικής πρεσβείας. 

Το Γραφείο ΟΕΥ της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Λισσαβώνα είναι στη διάθεση των ενδιαφερόμενων για περαιτέρω βοήθεια ή πληροφόρηση: Τηλ./fax: +351 213031260-3/213016902, <a data-mce-="" href="mailto:ecocom-lisbon@mfa.gr" target="_blank">ecocom-lisbon@mfa.gr, www.agora.mfa.gr/pt102