Διεθνής διάκριση για το "fine Mavroudi of Thrace 2012" που παράγει η ξανθιώτικη εταιρεία ΑΦΟΙ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ ΟΕ

Δημοσιεύθηκε στις 12/03/2015 20:34

Ασημένιο Μετάλλιο έλαβε στον διεθνή διαγωνισμό BERLIN WINE TROPHY 2015, το κρασί fine Mavroudi of Thrace.  Πρόκειται για μια από τις έξι ετικέτες Βιολογικών Οίνων από τα  Άβδηρα της Θράκης, πιστοποιημένων  με την εμπορική ονομασία ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ VINEYARDS  που παράγει η  εταιρεία ΑΦΟΙ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ Ο.Ε. και είναι η έκτη ετικέτα μετά το "λ2 Ασύρτικο Μαλαγουζιά Λευκό Ξηρό 2013", το "W Μοσχάτο Λευκό Ξηρό 2013", το "MV Mavroudi  of Thrace 2012", το "ROSE MERLOT ημίξηρο 2012" και "Μοσχάτο λευκό ξηρό 2012", που λαμβάνει διεθνή διάκριση.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως  το fine Mavroudi of Thrace, αλλά και το   MV Mavroudi  of Thrace, παράγονται από μία  αρχαία θρακική  ποικιλία αμπέλου, η οποία αναβιώνει μετά από πολλά χρόνια στους αμπελώνες μας.

Η εταιρεία Ιδρύθηκε το 2005 από τους Σάκη και Μάριο Νικολαΐδη, έμπειρους επιχειρηματίες της Ξάνθης στο χώρο της γαστρονομίας και της μαζικής εστίασης, ενώ ο ιδιόκτητος αμπελώνας  βρίσκεται στην περιοχή των Αβδήρων της Ξάνθης, στη Θράκη.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται από το 1994 υπό την αιγίδα του Διεθνούς Οργανισμού Οίνου (OIV International Organization of Wine and Vine) με την αναγνώριση της Γερουσίας της πόλης του Βερολίνου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ στην χειμερινή έκδοση της 19ης διοργάνωσης δοκιμάστηκαν 3.700 κρασιά από όλο τον κόσμο.

Φωτογραφίες