Έχετε μια επιχειρηματική ιδέα? Επιχειρήστε τη!

Δημοσιεύθηκε στις 18/03/2015 10:36
Δηλώστε συμμετοχή μέχρι 31.03.2015 στον επιχειρηματικό επιταχυντή Stage One που θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη

Τι είναι o Stage One?

Ο Stage One Business Accelerator ((http://stageone.innovationfarm.eu/), είναι ένα ταχύρρυθμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ωρίμανσης επιχειρηματικών ιδέων που σχεδίασε και οργανώνει το Innovation Farm με την υποστήριξη της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (http://dasta.duth.gr/) σε συνεργασία με την Αμερικανική Γωνιά Ξάνθης και τη στήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας.

Ωφέλη

Στο πλαίσιο του επιχειρηματικού επιταχυντή STAGE ONE οι εν δυνάμει νέοι επιχειρηματίες (ανεξαρτήτου ηλικίας) έχουν τη δυνατότητα να επιταχύνουν τη διαδικασία ανάπτυξης μιας επιχειρηματικής ιδέας ώστε να διεκδικήσουν χρηματοδότηση από "αγγέλους" επενδυτές (angel investors) ή επιχειρηματικά κεφάλαια (venture capitals), να παράγουν πρωτότυπο προϊόν, και κατόπιν να το φέρουν στην αγορά.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Οι εν δυνάμει επιχειρηματίες στο πρόγραμμα παρακολοθούν μια εντατική και πρακτική διαδικασία που περιλαμβάνει ακροάσεις (auditions), επιτάχυνση 10 εβδομάδων με βοήθεια ανθρώπων της αγοράς και εξειδικευμένων μεντόρων ενώ στο τέλος του προγράμματος οι ομάδες παρουσιάζουν την ιδέα τους μπροστά σε επενδυτικό και επιχειρηματικό κοινό.

Ο Stage One αναλυτικά παράγει ή προάγει καινοτόμες επιχειρήσεις μέσα από μια εντατική και πρακτική διαδικασία που περιλαμβάνει:

1. Συνεντεύξεις –Ακροάσεις (Auditions) για την επιλογή των καταλληλότερων ομάδων

2. Προ-επιτάχυνση 5 εβδομάδων με έμφαση, την έρευνα αναγκών, την εξέταση της καινοτομίας του σκεπτικού, το οικονομικό μοντέλο του, τις σχετικές τεχνολογικές τάσεις, το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και το βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο κατά την εισαγωγή στην αγορά

3. Επιτάχυνση 5 εβδομάδων με εστίαση στην ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σκεπτικού, στην επιχειρηματική ομάδα, στον σχεδιασμό ή την παραγωγή πρωτότυπου προϊόντος, στην τεχνική του pitching δηλαδή της σύντομης στοχευόμενης παρουσίασης σε κοινό επενδυτών, και στις διαπραγματεύσεις με επενδυτές

4. Την προετοιμασία της επιχειρηματικής ομάδας με στόχο την παρουσίασή της επιχειρηματικής ιδέας σε επενδυτικό και επιχειρηματικό κοινό

Kαταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής: 31-03-2015

Έναρξη προγράμματος

Απρίλιος 2015

Το Innovation Farm

Η ομάδα του Innovation Farm ( http://innovationfarm.eu/) έχει σημαντική επιχειρησιακή εμπειρία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, συμμετέχει ενεργά στην ανάδειξη νεοφυούς επιχειρηματικότητας τόσο σε συνδυασμό με εκπαιδευτικά ιδρύματα όσο και σε διεθνή event επιχειρηματικότητας όπως το Balkan Venture forum ή το StartUp Weekend του Kaufman Foundation.

Υποστηρικτές

Το πρόγραμμα Stage One στηρίζεται από το PJ Tech Catalyst Fund (www.pjtechcatalyst.com/)‎ που επενδύει σε νεοφυείς επιχειρήσεις που βρίσκονται σε πρώιμα στάδια του κύκλου τους στον χώρο του ICT. Ταυτόχρονα προσφέρεται σε αυτούς που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα δυνατότητα διεκδίκησης θέσης στον incubator του ομίλου Quest iqbility, στρατηγικό συνεργάτη του PJ Tech Catalyst. Η Microsoft BizSpark (http://www.microsoft.com/bizspark/) προσφέρει στις συμμετέχουσες ομάδες σημαντικά οφέλη από την παροχή λογισμικού εως και παγκόσμια δικτύωση.

Sponsors

Προσφέρονται υποτροφίες για τις ομάδες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα από:

- το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης - Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας
- το Αμερικανική Γωνιά με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας

Γίνετε Σπόνσορας

​Αν επιθυμείτε να στηρίξετε το πρόγραμμα παρέχοντας υποτροφίες στις συμμετέχουσες ομάδες δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των υποτροφιών: https://drive.google.com/file/d/0B6x1EyVX0PfMVkNTSVhwRTNjRjQ/view?usp=sharing

Πληροφορίες 

Δρ. Π. Γκιούρκα, pgiourka@gmail.com