Εκλογές Επιμελητηρίου Ξάνθης 2017
Investment Tools
Προκηρύξεις  Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων
e-learning
Απόκτηση Άδειας Χρήσης Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ημερολόγιο

e-Επιμελητήριο
Enterprise Greece
Ψηφιακή Υπογραφή
Ξάνθη: Ανακαλύψτε τους ανεξερεύνητους μύθους
The house of shadow
Γ.Ε.ΜΗ.
Υ.Μ.Σ.
Ι.Κ.Ε. Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΕΤΕΑΝ Α.Ε. - ΤΕΠΙΧ
AGORA - Hellenic Republic Ministry of Foreign Affairs
Διαύγεια - διαφάνεια στο κράτος
ΕΣΠΑ 2007-2013

ANATOKILOS VINEYARDS

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2005 με την επωνυμία ΑΦΟΙ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ Ο.Ε. από τους Σάκη και Μάριο Νικολαίδη, έμπειρους επιχειρηματίες της Ξάνθης στο χώρο της γαστρονομίας και της μαζικής εστίασης.

Υπηρεσίες

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2005 με την επωνυμία ΑΦΟΙ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ Ο.Ε. από τους Σάκη και Μάριο Νικολαίδη, έμπειρους επιχειρηματίες της Ξάνθης στο χώρο της γαστρονομίας και της μαζικής εστίασης.
Ο ιδιόκτητος αμπελώνας έκτασης 40 στρεμμάτων βρίσκεται στην περιοχή των Αβδήρων της Ξάνθης, στη Θράκη.

Στα Άβδηρα, τη γνωστή από την αρχαϊκή εποχή πόλη της Θράκης, άρχισε το 2000 η προσπάθεια για την αναβίωση του φημισμένου από την αρχαιότητα αμπελώνα. Συμμετέχοντας σε αυτή την πρωτοβουλία η εταιρεία ΑΦΟΙ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ Ο.Ε. ξεκίνησε το 2005 την καλλιέργεια ελληνικών αλλά και διεθνών ποικιλιών. Η θέση του αμπελώνα στους άνυδρους λόφους των Αβδήρων, σε υψόμετρο από 50-70 μέτρα και σε απόστασή 2 km περίπου από το Θρακικό Πέλαγος, το αμμώδες έδαφος, οι συνεχείς δροσεροί άνεμοι και το μικροκλίμα της περιοχής των Αβδήρων συμβάλλουν καθοριστικά στη δημιουργία προϊόντων υψηλής ποιότητας.

Σήμερα κυκλοφορεί 7 ετικέτες κρασιών από σταφύλια πιστοποιημένης βιολογικής γεωργίας με την εμπορική ονομασία ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ VINEYARDS και συνεχίζει το αναπτυξιακό της πρόγραμμα στοχεύοντας στην επέκταση του αμπελώνα, πάντα σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας, στην καλλιέργεια παραδοσιακών ποικιλιών της περιοχής των Αβδήρων και της Θράκης και στην ανάπτυξη των καναλιών διανομής στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Προϊόντα

  • Λευκός Ξηρός Ασύρτικο 100%
  • Λευκός Ξηρός Μοσχάτο 100%
  • Ροζέ Ημίξηρος Merlot 100%
  • Ερυθρός Ξηρός Cabernet Sauvignon-Merlot
  • Ερυθρός Ημίγλυκος Cabernet Sauvignon-Merlot
  • Λευκός Ξηρός Ασύρτικο-Μαλαγουζιά
     

Φωτογραφίες