Εκλογές Επιμελητηρίου Ξάνθης 2017
Investment Tools
Προκηρύξεις  Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων
e-learning
Απόκτηση Άδειας Χρήσης Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ημερολόγιο

e-Επιμελητήριο
Enterprise Greece
Ψηφιακή Υπογραφή
Ξάνθη: Ανακαλύψτε τους ανεξερεύνητους μύθους
The house of shadow
Γ.Ε.ΜΗ.
Υ.Μ.Σ.
Ι.Κ.Ε. Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΕΤΕΑΝ Α.Ε. - ΤΕΠΙΧ
AGORA - Hellenic Republic Ministry of Foreign Affairs
Διαύγεια - διαφάνεια στο κράτος
ΕΣΠΑ 2007-2013

Ολλανδία

Λειτουργεί Ελληνική Πρεσβεία στην Χάγη. Στην Πρεσβεία υπάγεται και το Προξενικό Γραφείο, το οποίο ιδρύθηκε μετά τη διακοπή της λειτουργίας του Γενικού Προξενείου στο Ρότερνταμ. Η Ολλανδία διατηρεί Πρεσβεία στην Αθήνα.

Οικονομική κατάσταση

Σύμφωνα με τις οικονομικές προβλέψεις που δημοσίευσε η Κεντρική Τράπεζα της Ολλανδίας (DNB) οι επενδύσεις των επιχειρήσεων και οι επενδύσεις σε κατοικίες θα αυξηθούν σημαντικά το τρέχον έτος και τα επόμενα δύο χρόνια. Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των παραγωγών έχει βελτιωθεί σημαντικά κατά τους τελευταίους μήνες. Για τις εταιρείες αυτό μεταφράζεται σε αύξηση των επενδύσεων, κατά πολύ ισχυρότερη από ότι αναμενόταν. Οι επιχειρηματικές επενδύσεις θα αυξηθούν με ετήσιο ρυθμό μεταξύ 4% και 5% περίπου από το 2014 μέχρι το τέλος του 2016. Οι επενδύσεις σε κατοικίες αναμένεται να αυξηθούν με τον ίδιο ρυθμό. Τον Δεκέμβριο του 2013, η DNB είχε προβλέψει ότι οι επενδύσεις σε νέες κατοικίες θα μειωθούν περαιτέρω φέτος και του χρόνου. Για πρώτη φορά, η Κεντρική Τράπεζα δίνει επίσης προβλέψεις για την εξέλιξη των τιμών των υφιστάμενων κατοικιών, οι οποίες θα παραμείνουν σταθερές κατά το τρέχον έτος, με μια οριακή μείωση της τάξης του 0,1%, ενώ αναμένεται ότι θα αυξηθούν κατά 1,8% το 2015 και κατά 3,1% το επόμενο έτος. Αυτό σημαίνει ότι οι τιμές των κατοικιών θα αυξηθούν και πάλι σε πραγματικούς όρους, αφού η DNB αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα ανέλθει σε 0,5% το τρέχον έτος, ενώ τα προβλεπόμενα ποσοστά για τα επόμενα δύο έτη ανέρχονται σε 0,7% και 1,0% αντίστοιχα 2016, ποσοστά χαμηλότερα της αύξησης των τιμών των υφιστάμενων κατοικιών.

Η Κεντρική Τράπεζα αναμένει ότι η ολλανδική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά μόλις 0,2% κατά το τρέχον έτος.

Για πληροφορίες σχετικά με τις διμερείς οικονομικές σχέσεις, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σχετική σελίδα του Γραφείου ΟΕΥ Χάγης, της διαδικτυακής Πύλης AGORA.