Δύο νέα προγράμματα προστέθηκαν στα ήδη υπάρχοντα του Επιμελητηρίου Ξάνθης

Δημοσιεύθηκε στις 09/02/2013 15:47

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δύο νέα Ευρωπαϊκά προγράμματα προστέθηκαν στα ήδη υπάρχοντα του Επιμελητήριου Ξάνθης  στα πλαίσια των έργων ETCF2 σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Επιμελητήριο και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Τουρκίας.

Τα έργα εστιάζονται στην ενίσχυση των ικανοτήτων και παρεχόμενων υπηρεσιών στα μέλη των Επιμελητηρίων  όπως  και στην διαφοροποίηση αυτών  σε σχέση με την καινοτομία και την ενδυνάμωση του  εξαγωγικού  προσανατολισμού των ΜΜΕ.  Αναφέρονται επίσης σε δράσεις όπως  η εξειδίκευση νέων μεθόδων marketing, το branding, στον σχεδιασμό προϊόντων σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς, στην προώθηση των προϊόντων, στην προώθηση web-παρουσία των εταιρειών,  στον σχεδιασμό μεθόδων Έρευνας και Ανάπτυξης και στην στήριξη των τοπικών/ περιφερειακών δραστηριοτήτων για την προώθηση των επενδύσεων. Ακόμα ιδιαίτερη έμφαση παρέχεται στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση καθώς και στην αύξηση της ευαισθητοποίησης εντός των εταιρειών για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Οι παραπάνω δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με Επιμελητήρια όπως Μαδρίτης, Gipuzkoa (Ισπανία) , Άγκυρας, Μπάτμαν και Σιρνάκ (Τουρκία).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Επιμελητήριο Ξάνθης ήταν το μοναδικό Επιμελητήριο που κατάφερε να λάβει  την έγκριση για δύο (2) προγράμματα στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Στην εναρκτήρια συνάντηση των προγραμμάτων αυτών η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική  Ένωση των Επιμελητηρίων Τουρκίας παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Στυλιανός Μωραΐτης  μαζί με την Υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Ειδική Σύμβουλο του Επιμελητηρίου κ. Ανθή Παναγιώτου.

Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

 ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ

ΕΛΕΝΗ ΚΙΤΣΟΥ