Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου προσφέρει τα εξής Εκπαιδευτικά Προγράμματα Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης:
«Στρατηγική Επιτυχημένων Εκθεσιακών Συμμετοχών για Επιχειρήσεις»: Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα έχει ως γενικό του στόχο την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων από τους εκπαιδευόμενους πάνω στο σχεδιασμό και στην οργάνωση των εκθεσιακών στρατηγικών μιας επιχείρησης. Οι γνώσεις και οι δεξιότητες που αποκτούν οι εκπαιδευόμενοι καλύπτουν όλες τις φάσεις διαμόρφωσης και υλοποίησης μιας εκθεσιακής στρατηγικής, από το σχεδιασμό της (πριν την έκθεση), την υλοποίησή της (κατά τη διάρκεια της έκθεσης) και την επακολούθησή της (μετά την έκθεση). Επιπλέον το πρόγραμμα δεν περιορίζεται μόνο στην διδασκαλία θεωρητικών γνώσεων, αλλά επιδιώκει τη ανάλυση εφαρμοσμένων παραδειγμάτων, θέτοντας τον εκπαιδευόμενο μέσα από διαδραστικές διαδικασίες την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου project εκθεσιακής στρατηγικής. Με τον τρόπο αυτό οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν να οργανώνουν επιτυχημένες συμμετοχές, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα των συμμετοχών και εξοικονομώντας πόρους για την επιχείρηση τους.
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του Πανεπιστημίου εδώ.
«Προγράμματα Διασυνοριακής Συνεργασίας: Μια Πρόκληση για τις Διασυνοριακές Περιοχές»: Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα έχει ως γενικό του στόχο την απόκτηση γνώσεων από τους εκπαιδευόμενους σε θέματα διασυνοριακής συνεργασίας και συγκεκριμένα στο σχεδιασμό, τη διαχείριση και την υλοποίηση έργων διασυνοριακής συνεργασίας που χρηματοδοτούνται από τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία. Οι ειδικοί στόχοι του προγράμματος είναι η απόκτηση των απαραίτητων δεξιοτήτων από τους εκπαιδευόμενους, έτσι ώστε να είναι σε θέση με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης να υποστηρίξουν έναν φορέα σε όλες τις φάσεις ενός έργου διασυνοριακής συνεργασίας, από τον σχεδιασμό του μέχρι και την ολοκλήρωση του και την κεφαλαιοποίηση των αποτελεσμάτων του.
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του Πανεπιστημίου εδώ.
Ως δυνητικοί συμμετέχοντες στα προγράμματα αναφέρονται ενδεικτικά οι εξής κατηγορίες:
- Στελέχη και Ιδιοκτήτες Επιχειρήσεων
- Στελέχη Εθνικών, Περιφερειακών ή Τοπικών Αρχών
- Στελέχη Δημόσιων Οργανισμών Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα
- Στελέχη Ιδιωτικών Οργανισμών Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα
- Μέλη Οργανώσεων και Συλλόγων
- Ερευνητές-Φοιτητές
Η παρακολούθηση πραγματοποιείται πλήρως εξ αποστάσεως και το κόστος ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, ενώ παρέχονται και οικονομικές διευκολύνσεις σε ειδικές κατηγορίες.