5η Διεθνής Συνδιάσκεψη Κοινωνιοδράματος

Δημοσιεύθηκε στις 29/06/2015 13:02
Από 30/9 έως 4/10/2015 στην Κω

Η 5η Διεθνής Συνδιάσκεψη Κοινωνιοδράματος θα γίνει από 30/9 έως 4/10 στην Κω, και την διοργανώνουν η Ελληνική Εταιρεία Ομαδικής Ανάλυσης & Ψυχοθεραπείας, ΕΕΟΑΨ και η Ελληνική Ομαδική Αναλυτική “Κοινωνία”, ΕΟΑΚ.

Το Κοινωνιόδραμα (Sociodrama) δημιουργήθηκε από τον Dr. J.L. Moreno, πατέρα του Ψυχοδράματος και της Κοινωνιομετρίας. Πρόκειται για μέθοδο που βασίζεται στην ομαδική εργασία και επιτρέπει στους συμμετέχοντες να κατανοήσουν τα δυναμικά του περιβάλλοντος, στο οποίο ζουν και εργάζονται, για να ανακαλύψουν τρόπους βελτίωσης των σχέσεών τους, έτσι ώστε να μετατρέψουν αυτό το περιβάλλον σ’ ένα δημιουργικό και θετικό χώρο συνύπαρξης.

Το Κοινωνιόδραμα, όπως και το Ψυχόδραμα, αποτελούν επί μέρους οντότητες των παρεμβάσεων των διοργανωτριών εταιρειών σε οργανισμούς, παράλληλα με Ομαδική Ανάλυση, Οργανωτική Συμβουλευτική, Εικαστικές Τέχνες, Μουσικοθεραπεία, Κοινοτικές Διαδικασίες, κτλ. Είναι δυνατόν, έτσι, να προσφερθούν σημαντικές υπηρεσίες με προοπτική την περαιτέρω αναπτυξιακή πορεία των πάσης φύσεως εταιρειών και επιχειρήσεων.

Μέχρι στιγμής υπάρχει ενδιαφέρον για την Συνδιάσκεψη από Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Βραζιλία, Αργεντινή, ΗΠΑ, Μέση Ανατολή και σχεδόν κάθε χώρα της Ευρώπης. Την Συνδιάσκεψη θα στηρίξουν, επίσης, με διάφορες δράσεις οι Δημοτικές Αρχές της Κω και της Νισύρου και γενικότερα των Δωδεκανήσων.

Περισσότερες πληροφορίες για την Συνδιάσκεψη θα βρείτε στο site www.sociodrama2015.com , μεταφρασμένο σε 8 γλώσσες.