Γιορτές Παλιάς Ξάνθης

Δημοσιεύθηκε στις 20/08/2015 14:19
Από 30 Αυγούστου έως 6 Σεπτεμβρίου 2015

Αγαπητά μέλη, αγαπητοί κάτοικοι και επισκέπτες της Ξάνθης

Οι Γιορτές Παλιάς Ξάνθης που φέτος συμπληρώνουν τα 25 χρόνια τους, υπόσχονται στους κατοίκους και τους επισκέπτες της γραφικής Ξάνθης μοναδικές στιγμές διασκέδασης και ξεγνοιασιάς, από τις 30 Αυγούστου έως και τις 6 Σεπτεμβρίου 2015. Οικήματα και άνθρωποι ζουν για λίγο στο παρελθόν, γοητεύονται από την λαϊκή παράδοση, ξυπνούν μνήμες και οραματίζονται το μέλλον. Για 8 ημέρες το παραδοσιακό και το μοντέρνο συνυπάρχουν αρμονικά, όπως και όλα τα ιδιαίτερα στοιχεία της πόλης που εκφράζονται μέσα από την τέχνη, τον πολιτισμό και τη διασκέδαση.

Με αφορμή τον εορτασμό αυτό, στο τέλος κάθε θερινής περιόδου, Ξανθιώτες και άλλοι δημιουργοί παρουσιάζουν τη δουλειά τους, τις καλλιτεχνικές ανησυχίες τους, τις προτάσεις τους.

Οι κάτοικοι καμαρώνουν στα όμορφα σοκάκια σχεδιάζουν, προτείνουν, συζητούν για τον χώρο, την εξέλιξη του αλλά και την εξέλιξη της ζωής τους.

Σ’ αυτή την ένταση η πόλη αναδιπλώνεται, έλκει και σαγηνεύει όλο και περισσότερους επισκέπτες κάθε χρόνο.

Για 25η συνεχή χρονιά οι Γιορτές Παλιάς Πόλης έρχονται να αναδείξουν και να προβάλουν την φυσική ομορφιά της ευρύτερης περιοχής που αξίζει να επισκεφθεί κάποιος, τον παραδοσιακό πλούτο και τις μνήμες εκείνες όπου οι κάτοικοι της Ξάνθης δημιουργούσαν, αναπτύσσοντας τις προϋποθέσεις εκείνες τόσο προς την οικονομική ανάπτυξη όλης της περιοχής όσο και της πολιτιστικής, που ο επισκέπτης θα συνατήσει στη σύγχρονη πόλη της Ξάνθης και στη θαυμάσια αγορά της.

Οι Γιορτές Παλιάς Πόλης και φέτος είναι μια πραγματική γιορτή, όπου μικροί και μεγάλοι, ντόπιοι και ξένοι διαβαίνουν στα σοκάκια και μαζί τους η πόλη ξαναζεί τις μέρες εκείνες όταν καντάδες, θεατρικές παραστάσεις και άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις έβγαζαν τους γλεντζέδες, φιλόξενους και χαμογελαστούς Ξανθιώτες στους δρόμους.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης

Στυλιανός Μωραΐτης