Συνάντηση του Προέδρου στη Γεν. Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής Συνεργασίας

Δημοσιεύθηκε στις 09/02/2013 15:59

Ξάνθη, 09 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Στυλιανός Μωραΐτης παραβρέθηκε την Παρασκευή 8/2/2013 σε κοινή σύσκεψη φορέων με την Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής Συνεργασίας (Γ.Γ. Δ.Ο.Σ & Α.Σ.) του Υπουργείου Εξωτερικών κα. Μαγδαληνή Καρακόλη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν ο συντονισμός επιχειρηματικών αποστολών στις βαλκανικές χώρες και όχι μόνο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών για μια εξωστρεφή, επιθετική επιχειρηματική δράση.

Ο Πρόεδρος κ. Μωραΐτης κατέθεσε συγκεκριμένο πλάνο δραστηριοτήτων που ήδη το Επιμελητήριο Ξάνθης έχει δρομολογήσει και το ενέταξε κάτω από τη σκέπη του Υπουργείου Εξωτερικών.

Αποφασίστηκε η στενή συνεργασία της Γ.Γ. Δ.Ο.Σ & Α.Σ. με τα Επιμελητήρια ώστε με το κύρος και την αξιοπιστία του Υπουργείου Εξωτερικών, να δρομολογηθούν θεματικές επιχειρηματικές δράσεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα να ωφεληθούν οι επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδος και κατ’ επέκταση η χώρα μας.

Η επιμελητηριακή κοινότητα χαιρέτησε με ενθουσιασμό την πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως με τέτοιες στοχευμένες ενέργειες, σύντομα θα προκύψουν θετικά αποτελέσματα.

Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

 ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ

ΕΛΕΝΗ ΚΙΤΣΟΥ