Ημερίδα για την Ενίσχυση των Μ.Μ.Ε.

Δημοσιεύθηκε στις 26/02/2013 14:04

Ξάνθη, 26 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 25/2/2013 στο ξενοδοχείο Elisso με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα που συνδιοργάνωσαν το Επιμελητήριο Ξάνθης, η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης και ο Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης, ΔΕΣΜ-ΟΣ Α.Μ-Θ. Οι επιχειρηματίες-μέλη μας, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με το πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού Εμπορίου – Υπηρεσιών» που εντάσσεται στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013 και να θέσουν τα ερωτήματα τους.

Υφιστάμενες πολύ μικρές, μικρές, μεσαίες και υπό σύσταση επιχειρήσεις έχουν στην διάθεσή τους 22,5 εκατομμύρια ευρώ, από την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να επενδυθούν στην πραγματική οικονομία.

Σκοπός του προγράμματος είναι μέσα από ευνοϊκότερους τρόπους κατάθεσης των προτάσεων, η συγκράτηση της βάσης της Ελληνικής Οικονομίας και η ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας. Στο πλαίσιο της βασικής επιλογής για την παραγωγική αναβάθμιση της χώρας προς αγαθά και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, με ποιότητα, περιβαλλοντική ευαισθησία και ενσωμάτωση γνώσης και καινοτομίας καλέστηκαν τα μέλη μας να μην αδιαφορήσουν, να ξεπεράσουν τον φόβο της οικονομικής κατάστασης που βρισκόμαστε και να αδράξουν την ευκαιρία αυτή, ως ένα εφόδιο για την ανάπτυξη της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

Την ημερίδα προλόγισαν ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κος. Αριστείδης Γιαννακίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ξάνθης κος Φώτης Καραλίδης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης κος Στυλιανός Μωραΐτης.

Το πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις ένταξης σε αυτό ανέλυσε το στέλεχος της ΔΕΣΜ-ΟΣ Α.Μ-Θ κος Θάνος Παπανικολάου ενώ απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα έδωσαν τα στελέχη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, κα Μαρίνα Κούρου και κος Κοσμάς Γρηγοριάδης.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από τα 270 περίπου μέλη μας που παρευρέθηκαν, όπου δόθηκαν οι αντίστοιχες απαντήσεις. Ανακοινώθηκε επίσης η επανάληψη της ενημερωτικής αυτής εκδήλωσης ενδιάμεσα στον χρόνο κατάθεσης των προτάσεων, ώστε να ενημερωθούν περισσότερα μέλη μας και πληρέστερα, με σκοπό να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος υποβολής και η εισροή χρημάτων στον τόπο μας.

 

Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

 ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ

ΕΛΕΝΗ ΚΙΤΣΟΥ