“Σταθμοί γεύσης και πολιτισμού”… με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ξάνθης

Δημοσιεύθηκε στις 22/11/2018 13:44

Το Επιμελητήριο Ξάνθης, στο πλαίσιο υλοποίησης έργου QNeST – Quality Network on Sustainable Tourism, το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα ADRION, διοργάνωσε εκδήλωση με τίτλο: «Ένα τραπέζι με γεύση Ξάνθης… Σταθμοί γεύσης και πολιτισμού», η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018, και ώρα 18:00, στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Στυλιανός Μωραΐτης στο χαιρετισμό του τόνισε τη σημασία του συγκεκριμένου έργου καθώς έχει ως στόχο την ενίσχυση νέων ποιοτικών τουριστικών λύσεων, βασισμένων στη σύνδεση τους με την πολιτιστική κληρονομιά και παράδοση και τα αγροδιατροφικά προϊόντα της περιοχής μας.

Η Ειδική Συνεργάτης του Επιμελητηρίου κ. Ανθή Παναγιώτου στην παρουσίαση που έκανε για το έργο τόνισε ότι μέσω αυτού θα δημιουργηθεί ένα κοινό εμπορικό σήμα που θα αντιπροσωπεύει τα ποιοτικά πρότυπα για τον αειφόρο τουρισμό και θα προσομοιώνει τη δημιουργία και την προώθηση ενός δικτύου ποιότητας μελών που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού ή είναι έμμεσα συνδεδεμένοι με αυτόν.

Ο κ. Ηλίας Μιχαηλίδης, Riverland μίλησε με θέμα: «Σήμα Ποιότητας ως μέσο ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς και της παράδοσης του τόπου».

Ο κ. Δημήτρης Μπαρδακίδης, ΕΝΑ Σύμβουλοι Επιχειρήσεων στην εισήγηση του αναφέρθηκε στους τρόπους και τις δυνατότητες σύνδεσης των τοπικών αγροδιατροφικών προϊόντων με τον τουρισμό.

Η κα. Γαρυφαλλιά Γ. Θεοδωρίδου, Διδάκτορας Λαογραφίας ΔΠΘ μίλησε με θέμα: «…ένα τραπέζι με γεύση Ξάνθης… Τροφές στον κύκλο του χρόνου των κατοίκων της Ξάνθης»,

Ο κ. Οδυσσέας Βουρβουκέλης, οινοπαραγωγός, έκανε μία ιστορική αναδρομή σχετικά με τον οίνο στη Θράκη και συγκεκριμένα στα Άβδηρα.

Τέλος, ο διευθυντής του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Ξάνθης κ. Πασχάλης Ξανθόπουλος, μίλησε με θέμα: «Ξανθιώτες, η ανθρωπογεωγραφία της πόλης».

Η εκδήλωση έκλεισε με συζήτηση συνοδευόμενη από γεύσεις και οίνο Ξάνθης.

Φωτογραφίες