Συνάντηση των εταίρων του QNeST, Κροατία, 14-16 Νοεμβρίου 2019

Δημοσιεύθηκε στις 19/11/2019 15:06

«Το έργο QNeST και το δίκτυο ποιότητάς του: Συνέδριο, έκθεση και διαδρομή» ήταν ο τίτλος του τριημέρου γνώσης, ανταλλαγής εμπειριών και ιδεών για μελλοντικά έργα, που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Ίστρια στην Κροατία από τις 14 έως και τις 16 Νοεμβρίου 2019. Συμμετείχαν όλοι οι εταίροι του έργου και φορείς – επιχειρήσεις που κατέχουν το brand του QNeST. Την συνάντηση διοργάνωσε ο Οργανισμός Ανάπτυξης Ίστρια (IDA), ένας από τους κορυφαίους κροατικούς αναπτυξιακούς οργανισμούς.

Το Επιμελητήριο Ξάνθης εκπροσώπησαν η ειδική συνεργάτης κα Ανθή Παναγιώτου και η υπάλληλος του Επιμελητηρίου Ξάνθης κα. Σοφία Τσελεπίδου, ο κ. Παναγιώτης Ανδρέου – PHYTOPLASIS και ο κ. Ηλίας Μιχαηλίδης – RIVERLAND

Η συνάντηση του QNeST έγινε στην πόλη Pula που χτίστηκε σε επτά λόφους από τους Ρωμαίους, όπως μία «μικρή Ρώμη», με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του έργου, την εξιστόρηση και περιγραφή των πρακτικών και εμπειριών των ενδιαφερομένων φορέων – επιχειρήσεων. Οι συμμετέχοντες γνώρισαν τον τοπικό πολιτισμό και προϊόντα που παράγονται στην περιοχή.

Η επίσκεψη στην πόλη Vodnjan, η συμμετοχή στη έκθεση ελαιολάδου και σε παραγωγούς ελαιολάδου, κρασιού και τυριών επιβεβαίωσαν για ακόμη μία φορά ότι μόνο μέσω της ανταλλαγής εμπειριών και ορθών πρακτικών μπορούν να υλοποιηθούν έργα για την τουριστική ανάπτυξη που επικεντρώνεται στην ποιότητα και την αειφορία. Με σεβασμό στα χαρακτηριστικά των περιοχών, με γνώση του τοπικού πολιτισμού και με την ενίσχυση των ιδιαιτεροτήτων που τις καθιστούν μοναδικές.

Φωτογραφίες