Ποδηλατική Διαδρομή «Ο 8ος Άθλος του Ηρακλή»

Δημοσιεύθηκε στις 18/09/2020 11:39

Το Επιμελητήριο Ξάνθης, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου “QNeST – Quality Network on Sustainable Tourism”, το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα ADRION, διοργανώνει Ποδηλατική Διαδρομή με τίτλο: “Ο 8ος Άθλος του Ηρακλή”, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 10:30 π.μ., με σημείο εκκίνησης τον Άγιο Νικόλαο (Πόρτο Λάγος) και τερματισμό το Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων.

Αξιοσημείωτο είναι ότι κατά τη διάρκεια της Ποδηλατικής Διαδρομής θα γίνουν στάσεις σε συγκεκριμένα σημεία ενδιαφέροντος, όπου αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης θα περιγράψει την ιστορικότητα των σημείων αυτών αλλά και τη σύνδεση με τον 8ο Άθλο του Ηρακλή. Οι συμμετέχοντες, στο τέλος της Διαδρομής, θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων.

Η συγκεκριμένη Ποδηλατική Διαδρομή εντάσσεται στις Πιλοτικές Διαδρομές οι οποίες σχεδιάστηκαν για την περιοχή με την συνεργασία φορέων, με κριτήρια και προδιαγραφές του Συμβουλίου της Ευρώπης με σκοπό την προώθηση βιώσιμου και ποιοτικού τουρισμού μέσω της δημιουργίας ενός διασυνοριακού τουριστικού δικτύου.

Συνδιοργανωτές της Ποδηλατικής Διαδρομής είναι ο Δήμος Αβδήρων και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης.

Φωτογραφίες