Συνάντηση ανασκόπησης του έργου TEAWAY, Ξάνθη, 26 & 27.02.2019

Δημοσιεύθηκε στις 21/02/2019 12:43

Το Επιμελητήριο Ξάνθης, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου “TEAWAY -Promoting tea as the engine of growth for the Black Sea Area”, το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα “Black Sea Basin Programme 2014-2020”, φιλοξενεί, ως επικεφαλής εταίρος, στις 26 και 27 Φεβρουαρίου 2019 στην Ξάνθη, συνάντηση ενημέρωσης και ανασκόπησης του έργου.

Οι εταίροι του Επιμελητηρίου Ξάνθης από την Ελλάδα (Δράμα), Τουρκία (Τραπεζούντα), Βουλγαρία (Βάρνα), Γεωργία (Τιφλίδα) και Αρμενία (Γιερεβάν) θα συζητήσουν θέματα που αφορούν την πορεία υλοποίησης των δράσεων του συγκεκριμένου έργου και άλλα τεχνικά ζητήματα σχετικά με την εκτέλεσή του.

 

Την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019 θα γίνουν ενημερωτικές συναντήσεις με παραγωγούς και μεταποιητές βοτάνων και αρωματικών φυτών, ενώ την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 στις 10:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση ανασκόπησης του έργου, στο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου Ξάνθης.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα εξής:

  • Το έργο «ΤΕΑWAY» - κα. Ανθή Παναγιώτου, Ειδικός Συνεργάτης Επιμελητηρίου Ξάνθης
  • Η δυναμική της καλλιέργειας αρωματικών & φαρμακευτικών φυτών στην Π.Ε. Ξάνθης – κ. Δημήτριος Μπαρδακίδης, ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ
  • Τα αρωματικά φαρμακευτικά φυτά στην βιομηχανία των καλλυντικών – κα. Στέλλα Ζάικου, Βιολόγος της εταιρείας Phytoplasis.
  • Από την καλλιέργεια στο τελικό προϊόν – κ. Παναγιώτης Ανδρέου, CEOPhytoplasis
  • Νομικό πλαίσιο και μέσα χρηματοδότησης για την παραγωγή τσαγιού βουνού – κα. Ιώ Χατζηβαρύτη, Επιμελητήριο Δράμας
  • Παρουσίαση του Διεθνούς Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών και Ανάλυσης Πολιτικής της Γεωργίας (ICSRPA) – κα. Elene Chkheidze, Διευθύντρια ICSRPA

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό και μπορούν να την παρακολουθήσουν, υφιστάμενες αλλά και μελλοντικές επιχειρήσεις ή φυσικά πρόσωπα που καλλιεργούν, μεταποιούν ή εμπορεύονται τσάι και αρωματικά φυτά.