1η Ελληνική Εβδομάδα υπό την μορφή περιοδεύουσας έκθεσης σε γερμανόφωνες πόλεις της Κεντρικής Ευρώπης

Δημοσιεύθηκε στις 30/08/2013 15:28
Roadshow / Hellas on Tour 2013 - "Greece, Αlways Τhe Right Choice"

Με στόχο την καταγραφή, προώθηση και ανάδειξη των προϊόντων / υπηρεσιών της χώρας μας  καθώς και τη βελτίωση της εμπορευσιμότητάς τους, με παράλληλη παρουσίαση ελληνικών επιχειρήσεων που προσφέρουν ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες, θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2013  η 1η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ υπό την μορφή  περιοδεύουσας έκθεσης σε διαφορετικές γερμανόφωνες πόλεις της Κεντρικής Ευρώπης.

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η εταιρεία Meandros Consulting (κος Βασίλης Χριστοδουλάτος) και οι συνεργάτες της που στόχο έχουν την  διοργάνωση  και πραγματοποίηση της έκθεσης αυτής μία φορά τον χρόνο στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης

Οι βασικοί  στόχοι της έκθεσης είναι :

1.    Η ανάδειξη και η προβολή της οικονομικής δραστηριότητας του τόπου μας.

2.    Η εξωστρέφεια και εξαγωγή ελληνικών προϊόντων στην ενδοκοινοτική αγορά.

3.    Η τόνωση της ελληνικής αγοράς

4.    Η αύξηση της τουριστικής κίνησης και η προβολή  του τουριστικού μας προϊόντος

5.    Η παρουσίαση καινοτομιών στον χώρο των ηλεκτρονικών μέσων, Made in Greece

6.    Η γνωριμία και η επικοινωνία  επιχειρηματιών των προαναφερθεισών χωρών  με στόχο την συνέργια δράσεων.

Επιδίωξή της εταιρείας, μέσω αυτής της δράσης, είναι να δοθεί έμπρακτα η σωστή και ταυτόχρονα αποτελεσματική απάντηση της δημιουργικής και παραγωγικής Ελλάδας. Αυτής που δημιουργεί και ανταγωνίζεται, με πράξεις και συγκεκριμμένες προτάσεις για ανάπτυξη και ευημερία στην Ευρώπη.

Η εταιρεία Meandros Consulting, αναλαμβάνοντας  την πρωτοβουλία της διοργάνωσης και  του συντονισμού αυτών των εκδηλώσεων  καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν εξαγωγικά, για συμμετοχή προκειμένου να ευοδωθεί η προσπάθεια τόνωσης της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Η αρχή των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί στις πόλεις Φρανκφούρτη / Μάιν (Γερμανία), Βιέννη ή Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) και Ζυρίχη (Ελβετία) από τις 06.11. έως 10.11.2013.

Πιο συγκεκριμένα :

06.11.2013 Φρανκφούρτη / Γερμανία

08.11.2013 Βιέννη / Αυστρία

10.11.2013 Ζυρίχη / Ελβετία

Σύντομα θα διευκρινιστεί σε ποιά πόλη της Αυστρίας θα διεξαχθεί η έκθεση  και θα οριστικοποιηθούν οι ακριβείς  χώροι διεξαγωγής των εκδηλώσεων ανα πόλη.

Το πρόγραμμα σε κάθε πόλη προβλέπει τα εξής:

1.    9:00 – 13:00

2.    Επιχειρηματικό Συνέδριο,

Θεματα:

·         Ακίνητα και επενδυτικές ευκαιρίες

·         Καινοτομίες στον χώρο του διαδυκτίου από ελληνικές εταιρείες

·         Ενέργεια και Ανανεώσιμες Πηγές

·         Περιβαλλοντική Φροντίδα και Διαχείρηση Απορριμμάτων

·         Καταναλωτικά Προϊόντα, π.χ.Τρόφιμα & Ποτά, Καλλυντικά

3.    13:00 -14:00 - Διάλειμμα

4.    14:00 – 18:00 - Συμπόσιο / Έκθεση, Β2Β

5.    18:00 – 21:00 - Συμπόσιο /Έκθεση, Β2Β & B2C

Παράλληλα οι διοργανωτές σκοπεύουν, στις πόλεις όπου θα παρευρεθούν, να γίνουν πολιτιστικές & καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, με τους τοπικούς ελληνικούς φορείς, οι οποίες θα πλαισιώνουν την παρουσία των εκθετών.

Επίσης, στις εκδηλώσεις θα προσκληθούν,  μέσω των τοπικών επιμελητηρίων, επιχειρηματίες σχετικοί με την θεματολογία που προτείνεται παραπάνω, καθώς και έμποροι, επαγγελματίες και ιδιώτες με ενδιαφέρον στα ελληνικά επιχειρηματικά θέματα και προϊόντα.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δήλωση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν σχετικό μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: vc@meandros-consulting.com καθώς και να επικοινωνήσουν στα εξής τηλέφωνα: 0049 6174 25 95 457 & Κινητό: 0049 173 87 95 793