Περισσότερο αυστηρά τα μέτρα που αφορούν στις μετακινήσεις των πολιτών

Δημοσιεύθηκε στις 12/11/2020 10:09

Εξειδίκευση και αυστηροποίηση των μέτρων που αφορούν στις μετακινήσεις των πολιτών, την τηλεργασία και την ατομική άθληση, ανακοίνωσε σε έκτακτη ενημέρωση ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. 

Συγκεκριμένα:

  • Από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020, από τις 21:00 έως 05:00, θα ισχύει περιορισμός στις μετακινήσεις σε όλη την Ελλάδα και θα επιτρέπονται μόνο οι μετακινήσεις για λόγους εργασίας (με βεβαίωση εργοδότη), υγείας (SMS 1), συνοδείας κατοικίδιων ζώων σε κοντινή απόσταση από την κατοικία (SMS 6).
  • Σε ό, τι αφορά την ατομική άθληση, σε συνθέσεις ως τρία άτομα και με ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κοντά στην κατοικία
  • Τέλος, σε ό, τι αφορά την τηλεργασία: Κάθε οργανισμός του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα, υποχρεούται από την Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020, να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έκθεση που να τεκμηριώνει τη λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζομένους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας. Οι έλεγχοι για την εφαρμογή της τηλεργασίας και των υπολοίπων μέτρων ήδη έχουν ενταθεί και θα συνεχιστούν.