Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για χρηματοδότηση ΜΜΕ του τουρισμού: ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ!

Δημοσιεύθηκε στις 30/07/2021 11:02

Το Επιμελητήριο Ξάνθης, εταίρος της Κοινοπραξίας του έργου CEnTOUR ανακοινώνει την πρόσκληση χρηματοδότησης για την υποστήριξη ανάπτυξης ικανοτήτων των ΜΜΕ στον τουριστικό τομέα, σε 5 ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Βόρεια Μακεδονία, Μολδαβία).

Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού (Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα. Ξενώνες και άλλα καταλύματα βραχείας διαμονής. Χώροι για κάμπινγκ, πάρκα αναψυχής και πάρκα ρυμουλκών, Ταξιδιωτικά πρακτορεία, υπηρεσίες κρατήσεων ταξιδιωτικών πρακτορείων και συναφείς δραστηριότητες) μπορούν να υποβάλουν αίτηση για χρηματοδότηση έως και το μέγιστο € 5.500,00 * μέσω του έργου CEnTOUR.

Το πρόγραμμα χρηματοδότησης θα καλύπτει:

  • βιώσιμες και πράσινες επενδύσεις
  • κόστος ταξιδιού (πτήση, τρένο, λεωφορείο, αυτοκίνητο,…) για την ενεργό συμμετοχή των τουριστικών ΜΜΕ σε δραστηριότητες υποστήριξης πρόσωπο με πρόσωπο που θα διοργανωθούν από την κοινοπραξία του έργου
  • ημερήσιο κόστος αποζημίωσης για την ενεργό συμμετοχή των τουριστικών ΜΜΕ σε δραστηριότητες υποστήριξης πρόσωπο με πρόσωπο που θα διοργανωθούν από την κοινοπραξία του έργου
  • κόστος εγγραφής και διαμονής για την ενεργό συμμετοχή σε εκδήλωση που θα διοργανωθεί στο εξωτερικό από την κοινοπραξία (1 επίσκεψη μελέτης + έκθεση) για τις επιλεγμένες ΜΜΕ.

Οι επιλεγμένες ΜΜΕ θα συμμετάσχουν σε ένα «Πρόγραμμα ανάπτυξης ικανοτήτων και μεταφοράς γνώσεων» με στόχο την επιτάχυνση στην ανάπτυξη μιας συγκεκριμένης στρατηγικής καινοτομίας για την εφαρμογή κυκλικών λύσεων (συμπεριλαμβανομένου ενός συστήματος πιστοποίησης - ECOLABEL / EMAS – για επιλεγμένες ΜΜΕ). Θα έχουν επίσης την υποστήριξη από τους διαμεσολαβητές Κυκλικής Οικονομίας με ένα συγκεκριμένο εκπαιδευτικό υπόβαθρο για κάθε χώρα / περιοχή αναφοράς.

* Η χρηματοδότηση διαφέρει ανάλογα με τη χώρα, για ακριβές ποσό ελέγξτε την πρόσκληση για επιλογή.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής: 29 Σεπτεμβρίου 2021

Videos

Unknown service for video https://www.youtube.com/watch?v=Jr0fMI662Zc&t=8s
CEnTOUR – Circular Economy in Tourism COSME project