Ψήφισμα της ΚΕΕΕ για την απώλεια του Προέδρου της Κωνσταντίνου Μίχαλου

Δημοσιεύθηκε στις 09/08/2021 10:21

Βαρύ πένθος για τον επιμελητηριακό και επιχειρηματικό κόσμο, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητηρίων Αθηνών, καθώς την Παρασκευή 6 Αυγούστου το μεσημέρι έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή ο Πρόεδρός τους  Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος βρίσκονταν στο εργοστάσιό του στο Κρυονέρι Αττικής και έδινε μάχη με τις φλόγες που κατάκαιγαν την περιοχή και πλησίαζαν επικίνδυνα το εργοστάσιο του, όταν τον πρόδωσε η καρδιά του. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να τον κρατήσουν στη ζωή χωρίς επιτυχία.

Από την οικογένεια του εκλιπόντος Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνου Μίχαλου, γνωστοποιείται ότι η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021 και ώρα 13:00 στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων, να κατατεθεί χρηματικό ποσό στην Κιβωτό του Κόσμου ΙΒΑΝ GR3702601780000870100872073 (EUROBANK) και στο Χαμόγελο του Παιδιού IBAN GR3301722330005233003309251 (ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ).

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος συγκλονισμένη από τον απροσδόκητο θάνατο του Προέδρου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΙΧΑΛΟΥ συνήλθε σε έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση και αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος τιμώντας την μνήμη του διακεκριμένου επιχειρηματία και εξαίρετου ανθρώπου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΙΧΑΛΟΥ που  υπηρέτησε τον Επιμελητηριακό Θεσμό τόσο στην ΚΕΕΕ από το 2012 μέχρι σήμερα ως Πρόεδρος, όσο και στο ΕΒΕΑ από το 1993 ως εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. και από το 2006 μέχρι σήμερα από τη θέση του Προέδρου και συνδέθηκε η πολύχρονη και πετυχημένη θητεία του τόσο με την ιστορία και πορεία της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ, όσο και με την σημαντική προσφορά του στην επιμελητηριακή κοινότητα, αλλά και στο πλευρό των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και όλων των στελεχών των Επιμελητηρίων, αποφασίζει:

• Να κηρυχθεί τριήμερο πένθος και να ανασταλεί η  λειτουργία των υπηρεσιών της ΚΕΕΕ (από 09-08-2021 έως και 11-08-2021).
  • Να υποσταλεί η σημαία στα γραφεία της ΚΕΕΕ επί της οδού Ακαδημίας 6.
  • Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην πρώτη τακτική συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής και της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΕΕ.
  • Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του εκλιπόντος.
  • Να διατεθεί ένα ποσόν σε ευαγή ιδρύματα καθ’ υπόδειξη της οικογενείας του.
  • Να διατεθεί το ποσό των τριάντα χιλιάδων (30.000,00) ευρώ προς ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος.
  • Να διατεθεί το ποσό των πενήντα χιλιάδων (50.000,00) ευρώ στα Επιμελητήρια των πυρόπληκτων περιοχών προς ενίσχυση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές, το οποίο αποτελούσε και επιθυμία του εκλιπόντος.
  • Να αποσταλεί το παρόν ψήφισμα στον Τύπο και να αναρτηθεί στα Γραφεία της ΚΕΕΕ.
  • Να εκφράσει την βαθιά της θλίψη, τα ειλικρινή της συλλυπητήρια και τη συμπάθειά της προς την οικογένεια του εκλιπόντος.

Αιωνία του η μνήμη

Αθήνα, 7 Αυγούστου 2021

Α’ Αντιπρόεδρος: ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΣΟΥΤΗΣ

Β’ Αντιπρόεδρος: ΠΑΥΛΟΣ ΡΑΒΑΝΗΣ

Γ’ Αντιπρόεδρος: ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΤΣΩΤΣΟΣ

Δ’ Αντιπρόεδρος: ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Ε΄ Αντιπρόεδρος: ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

Γενικός Γραμματέας: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΝΙΑΔΗΣ

Οικονομικός Επόπτης: ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ

Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων: ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΛΙΦΙΕΡΑΚΗΣ

Υπεύθυνος Εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Υπεύθυνος Έρευνας και Ανάπτυξης: ΦΩΤΙΟΣ ΔΑΜΟΥΛΟΣ

Βιογραφικό σημείωμα του Κωνσταντίνου Μίχαλου

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος γεννήθηκε το 1960 και ήταν γιος του πολιτικού Χρήστου Μίχαλου. Σπούδασε Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Essex της Μ. Βρετανίας, ενώ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο LondonSchoolofEconomics&PoliticalScience σε θέματα οικονομικών εφαρμογών.

Εδώ και 25 χρόνια, μέσα από την Επιμελητηριακή του δράση, υπερασπίστηκε τα συμφέροντα εκατοντάδων χιλιάδων ελληνικών επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους. Υπηρετώντας τον Επιμελητηριακό Θεσμό από ηγετικές θέσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, εργάστηκε συστηματικά για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την ανάπτυξη σύγχρονων υπηρεσιών, θεσμών και εργαλείων στήριξης της επιχειρηματικότητας.

• Από το 1993 ως το 2005 ήταν εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕΑ, στο οποίο, την περίοδο 1998 – 2002, κατείχε τη θέση του Οικονομικού Επόπτη.
  • Από το 2006 είναι ο δέκατος πέμπτος Πρόεδρος του ΕΒΕΑ (θέση στην οποία επανεξελέγη τον Δεκέμβριο του 2011 και του 2017) και από το 2012 Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.
  • Τον Ιούνιο του 2014 αναδείχθηκε ομόφωνα Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Εμπορικών και Επαγγελματικών Επιμελητηρίων (Eurochambres), η οποία εκπροσωπεί 1.700 περιφερειακά και τοπικά Επιμελητήρια και περισσότερες από 20 εκατομμύρια επιχειρήσεις σε 43 χώρες. Στη θέση αυτή επανεξελέγη τον Οκτώβριο του 2015 και τον Οκτώβριο του 2017.
  • Το 2014 ανέλαβε την Προεδρία της Ένωσης Βαλκανικών Επιμελητηρίων, η οποία προωθεί τον εκσυγχρονισμό του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων σε 10 χώρες.
  • Εκπροσώπησε την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα στη Λέσχη των 16 Ευρωπαϊκών Μητροπολιτικών Επιμελητηρίων  (EU Metropolitan CCI).

Επίσης,

• Το 2002 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. του Αραβοελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και το 2004 Αντιπρόεδρός του, ενώ το 2003 εξελέγη Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βορείου Αττικής.
  • Το 2004 – 2005 διετέλεσε Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργείου Ανάπτυξης.
  • Το 2005 – 2006 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών.
  • Το 2007 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ.
  • Το 2009 εξελέγη μέλος ΔΣ του ΟΤΕ.
  • Το 2012 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας ASTIRPALACE Α.Ε. και του Δ.Σ. της  εταιρείας Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.

Παράλληλα με την εγχώρια και διεθνή επιμελητηριακή του δράση, ακολούθησε πολυετή καριέρα στον ιδιωτικό τομέα, ξεκινώντας από το Λονδίνο το 1983 ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος σε χρηματιστηριακές εταιρείες. Το 1988 επέστρεψε στην Ελλάδα και ανέλαβε τη θέση του Προέδρου και  Διευθύνοντα Συμβούλου της βιομηχανικής – εξαγωγικής εταιρείας SWAN Α.Ε. που εδρεύει στο Κρυονέρι Αττικής. Το 2011 ίδρυσε την M TRADING GROUP και το 2012 ένα πρότυπο εμπορευματικό κέντρο εμπορίου και διανομών στη Νότιο Ελλάδα, συνεχίζοντας τις πετυχημένες και αποτελεσματικές επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος ήταν έγγαμος με τέσσερα παιδιά.