Thematic Tourism Expo & Food Festival, Λαμία, 20-23.10.2022

Δημοσιεύθηκε στις 08/08/2022 07:46

Κέντρο του Ελληνικού Τουρισμού θα γίνει η Λαμία με την πραγματοποίηση της Διεθνούς Έκθεσης Θεματικού Τουρισμού που συναντιέται με το Food Festival στις 20-23 Οκτωβρίου 2022 στο Εκθεσιακό Κέντρο Λαμίας.

Η Έκθεση θα αποτελέσει μοναδική ευκαιρία για την προβολή του θεματικού τουρισμού, αλλά θα δώσει και την ευκαιρία στους επαγγελματίες του κλάδου και στους παραγωγούς να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο Ελληνικό, αλλά και το ξένο κοινό. Διοργανώνεται από τη Mact Media Group με τη συμβολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Λαμίας, του Επιμελητηρίου Φθιώτιδος και πολλών φορέων.

Οι μορφές Θεματικού Τουρισμού που θα φιλοξενηθούν στην TTE & Food Festival είναι:

1. City Break (Ανάπτυξη προορισμών City Break, , Αγορές, Αρχιτεκτονική, Διασκέδαση, Εμπειρία, Εμπορικά Κέντρα, Ένταξη Πολιτιστικών Διαδρομών, Ιστορία κλπ.).

2. Αθλητικός Τουρισμός (Αθλητικές διοργανώσεις ,δραστηριότητες & Εvent, Αλεξίπτωτο Πλαγιάς , Αναρρίχηση , Golf , Ορειβασία, Ορειβατικό Σκι, Ορεινή Ποδηλασία, Ορεινό Τρέξιμο).

3. Γεωτουρισμός (Γεωπάρκα, Σπήλαια).

4. Εκπαιδευτικός Τουρισμός (Προγράμματα Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού χαρακτήρα, Γνωριμία με την Ελληνική Πολιτιστική Κληρονομιά).

5. Θαλάσσιος Τουρισμός (Αλιευτικός Τουρισμός , Θαλάσσια Παιχνίδια,  Θαλάσσια Πάρκα, Καταδυτικός Τουρισμός, Μαρίνες, Τουρισμός Κρουαζιέρας, Σκάφη Αναψυχής).

6. Θρησκευτικός και Προσκυνηματικός Τουρισμός (Εκκλησίες, Μοναστήρια).

7. Πολιτιστικός Τουρισμός (Αρχαιολογικοί Χώροι, Μνημεία, Μουσεία, Κάστρα, Ιστορικά Μνημεία, Έθιμα και Μουσικά Δρώμενα, Πολιτιστικές εκδηλώσεις, Φεστιβάλ).

8. Συνεδριακός Τουρισμός (Εκθεσιακά Κέντρα, Συνεδριακά Κέντρα).

9. Τουρισμός Υγείας και Ευεξίας (Ιαματικός Τουρισμός, Ιαματικές πηγές, Κέντρα, Ιατρικός Τουρισμός, Θαλασσοθεραπεία, Θεραπευτικά Προγράμματα, Yoga, Spa κλπ).

10. Τουρισμός Υπαίθρου (Αγροτικός Τουρισμός Αγροτικές Δραστηριότητες που σχετίζονται με την Γεωργία, Κτηνοτροφία, Μελισσοκομία κλπ, Παρατήρηση Οικοσυστήματος) Οικοτουρισμός (Αναπτύσσεται σε οικολογικά αξιόλογες και κυρίως θεσμοθετημένης περιβαλλοντικής προστασίας περιοχές πχ περιοχές Natura).

11. Υπαίθριες Δραστηριότητες (Αναρρίχηση, Canoe Kayak, Canyoning, Ιππασία, Kayak ποταμού, Mountain Biking, Ορειβατικοί & Πεζοπορικοί Σύλλογοι, Ποδηλασία, Rafting, Ταξίδια περιπέτειας, Trekking ποταμού,  Υπαίθριες Δραστηριότητες).

12. Χειμερινός Τουρισμός & Χιονοδρομικός Τουρισμός (Σκι, Χειμερινά Σπορ, Χιονοδρομικά Κέντρα).

Food Festival

Το Food Festival θα αφορά την γαστρονομία της Ελλάδας, δίνοντας έμφαση στη γαστρονομία της Φθιώτιδος από την παράδοση και το σήμερα έως και το αύριο αυτής. Στόχος του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη και η προβολή των συνταγών και προϊόντων, ιδιαίτερα από την περιοχή και θα διοργανώνεται ετήσια με απώτερο σκοπό να εξελιχθεί σε θεσμό.

Θα είναι ένα πάζλ από διάφορες εκδηλώσεις γύρω από την γαστρονομία και θα μπορούν να συμμετάσχουν σ΄ αυτό τόσο επιχειρήσεις και παραγωγοί της γαστρονομίας και του οίνου, όσο και τοπικοί παραγωγοί και μαγαζιά της πόλης, ο καθένας με το δικό του περίπτερο. Οι παραγωγοί καθώς και τα καταστήματα που θα επιλέξουν να συμμετάσχουν σ΄ αυτό, θα έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν τα προϊόντα τους, να τα προβάλουν, να τα διαφημίσουν, αλλά και να τα πουλήσουν στους επισκέπτες.

Μέσα από το φεστιβάλ θα δοθεί η ευκαιρία να  παρουσιαστούν νέες και παραδοσιακές συνταγές, πρωτοποριακά νέα τοπικά υλικά και πολλά άλλα ενδιαφέροντα και χρήσιμα στοιχεία γύρω από τις διατροφικές τάσεις της εποχής  έχοντας στο επίκεντρο τις παραδοσιακές συνταγές της Ρούμελης, αλλά και όλης της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα το Food Festival θα περιλαμβάνει:

  1. Ημερίδα γύρω από τη γαστρονομία και την τουριστική ανάπτυξη, σεμινάρια από κορυφαίους σεφ και διατροφολόγους
  2. Έκθεση παραδοσιακών προϊόντων
  3. Μουσικές εκδηλώσεις
  4. Εκδηλώσεις με  μαγειρική  από γνωστούς και ντόπιους σεφ, οι οποίοι χρησιμοποιώντας τις εξαιρετικές πρώτες ύλες από την περιοχή, θα προσφέρουν απίθανες γευστικές εμπειρίες στους επισκέπτες.
  5. Σύλλογοι, σχολές μαγειρικής και food bloggers θα μαγειρέψουν για το κοινό με δωρεάν δοκιμή
  6. Θα πραγματοποιηθούν Μaster Classes για το κοινό και τα παιδιά
  7. Οι  παραγωγοί του τόπου θα είναι εκεί για να συνομιλήσουν με το κοινό και να προσφέρουν διάφορα τοπικά κεράσματα, όπως ελιές, μέλι, βότανα, χυλοπίτες, κρασίτσίπουρο και παραδοσιακά γλυκά

Το Food Festival  θα αποτελέσει μια μοναδική ευκαιρία για τους επαγγελματίες  της περιοχής να συνδεθούν με νέους υποψήφιους συνεργάτες αλλά και να διευρύνουν το πελατειακό τους κοινό. Τέλος θα συμβάλλει στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη του δήμου, και με αφορμή τη γαστρονομία, στην διεύρυνση της τουριστικής σεζόν έχοντας σαν αποτέλεσμα την οικονομική ανάπτυξη των κλάδων της παραγωγής τροφίμων, της εστίασης και της φιλοξενίας.

Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή μπορούν να επικοινωνούν με τη διοργανώτρια εταιρεία: email: tte@tte.gr,  Τηλ.:2110129575

Φωτογραφίες