Αίτημα από κορεατική εταιρεία για εισαγωγή ελληνικών προϊόντων διατροφής

Δημοσιεύθηκε στις 15/02/2023 08:48

Το Γραφείο ΟΕΥ Σεούλ με έγγραφό του, ενημερώνει τα Επιμελητήρια ότι κατόπιν σχετικών συζητήσεων με την κορεατική εταιρεία Daehan Flour Mills, η οποία παράγει και προωθεί στην κορεατική αγορά άλευρα και ζυμαρικά, ενδιαφέρεται να αναπτύξει δραστηριότητα εισαγωγής διατροφικών προϊόντων, τα οποία προτίθενται να προωθήσουν στο ευρύ δίκτυο διανομής που ήδη διατηρούν, ως μια από τις σημαντικότερες εταιρείες της Κορέας.

Ειδικότερα ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Αγορών της εταιρείας κ. Minwoo Kim ζήτησε να του τεθούν υπόψη ελληνικά προϊόντα ώστε η ομάδα του να επιλέξει ορισμένα εξ’ αυτών για να εισαχθούν στην κορεατική αγορά.

Κατηγορίες προϊόντων που ενδιαφέρουν κυρίως την εν λόγω εταιρεία είναι: τυρί, γιαούρτι, αρτοποιήματα (snacks, παξιμάδια, crackers), ζαχαρώδη (μπισκότα, croissant), ελιές, ελαιόλαδο, αποξηραμένα φρούτα, είδη θαλασσινών σε κονσέρβες (όχι καπνιστά), ξηροί καρποί, αλείμματα, είδη μουστάρδας, αυγοτάραχο.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να υπάρξει συστηματική ανταπόκριση στο συγκεκριμένο αίτημα, να αποστείλουν στο Γραφειο ΟΕΥ Σεούλ συγκεκριμένες προτάσεις προϊόντων σε μορφή αρχείων .pdf με περιεκτικές πληροφορίες του προϊόντος, που δεν θα ξεπερνούν την μια σελίδα, στις οποίες να περιλαμβάνονται και τα στοιχεία επικοινωνίας κάθε εταιρείας (τηλέφωνο σταθερό και κινητό, αρμόδιος και e-mail). Επί πολλών προϊόντων σκόπιμο είναι να γίνει προσπάθεια η παρουσίασή του να μην υπερβαίνει τις δυο σελίδες ανά εταιρεία. Η κορεατική πλευρά θα έλθει κατόπιν σε απευθείας επαφή με ενδιαφερόμενους για να προσδιορίσει τον τρόπο έναρξης συνεργασίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για περαιτέρω πληροφόρηση με το Γραφείο ΟΕΥ Σεούλ (ecocom-seoul@mfa.gr, +82-27291397, κινητό +82-1091979706 (whatsup, viber).

Καθώς η εταιρεία σκοπεύει να αναπτύξει τη δραστηριότητά της το αμέσως προσεχές διάστημα η σχετική πληροφόρηση θα πρέπει να σταλεί στο Γραφείο ΟΕΥ Σεούλ μέχρι 1η Μαρτίου 2023.