Σύσκεψη στο Επιμελητήριο για το θέμα του παραεμπορίου

Δημοσιεύθηκε στις 23/12/2011 09:00
Δελτίο Τύπου 23/12/2011

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011 στις 12:00 μ.μ. η Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου δέχθηκε, κατόπιν δική της έκκλησης, τον εκπρόσωπο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, τον Δ/ντη του Τελωνείου Ξάνθης, τους εκπροσώπους της Δ/νσης Ανάπτυξης, της Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών καθώς και της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης για να συζητηθεί, προς εύρεση λύσης, το τεράστιο ζήτημα του παραεμπορίου που βάλει τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο του τόπου.

Διαπιστώθηκε μια πλήρη ομοφωνία και καλή πρόθεση από όλους τους φορείς. Προσπάθεια όμως κατέστη άκαρπη μιας και οι αρμοδιότητες που έχει ο κάθε φορέας δεν τους επιτρέπει την ουσιαστική αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

Ο μόνος φορέας που θεσμικά μπορεί να επέμβει αποτελεσματικά από την 01.01.2011 και μετά είναι ο Κ.Ε.Λ.Α.Υ.Ε. που όμως διαπιστώθηκε πως λόγω έλλειψης προσωπικού και δυσκολίας οργάνωσης αδυνατεί να φέρει σε πέρας το έργο του.

Κατόπιν αυτών των δεδομένων το Επιμελητήριο Ξάνθης προκειμένου να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα των επιχειρηματιών, την τάξη στην κοινωνία και την ασφάλεια των πολιτών θα προβεί σε δυναμικές ενέργειες.


Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΛΕΝΗ ΚΙΤΣΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ