Πρόσκληση Συμμετοχής: Επίσκεψη Βρετανών Αγοραστών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Δημοσιεύθηκε στις 08/10/2025 12:52
Δράμα, 4 – 7 Νοεμβρίου 2025

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στη σημαντική επιχειρηματική πρωτοβουλία που θα πραγματοποιηθεί στη Δράμα από τις 4 έως τις 7 Νοεμβρίου 2025, με την επίσκεψη Βρετανών αγοραστών στην περιοχή μας.

Η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου αποτελεί μία από τις πλέον ώριμες και απαιτητικές αγορές διεθνώς ενώ η δράση απευθύνεται σε επιχειρήσεις τροφίμων και κρασιών της Περιφέρειας, οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, να αναπτύξουν προσωπικές επαφές με σημαντικούς εκπροσώπους της βρετανικής αγοράς και να θέσουν τις βάσεις για εμπορικές συνεργασίες.

Η στρατηγική σημασία της δράσης αυτής ενισχύεται από τις ισχυρές εμπορικές σχέσεις Ελλάδας – Ηνωμένου Βασιλείου και την αυξανόμενη ζήτηση για προϊόντα υψηλής ποιότητας και αυθεντικότητας, που δημιουργούν νέες δυνατότητες εξωστρέφειας και ανάπτυξης για τις επιχειρήσεις της Περιφέρειάς μας.

Στην αποστολή θα συμμετέχουν οι παρακάτω βρετανικές επιχειρήσεις:

 

Εταιρεία

Τομέας Δραστηριότητας

Εκπρόσωπος

Θέση Εκπροσώπου

AMBROSIA QUALITY FOODS LIMITED

  • Γαλακτοκομικά και τυροκομικά
  • Ελαιόλαδο και ελιές
  • Θαλασσινά
  • Ζαχαρωτά και γλυκίσματα

Androniki Eirini Kotsoni

Purchasing Leaded

ORMOS FOODS LIMITED

  • Γαλακτοκομικά και τυροκομικά
  • Ελαιόλαδο και ελιές
  • Προϊόντα τομάτας
  • Ζυμαρικά και αρτοσκευάσματα
  • Ζαχαρωτά και γλυκίσματα

 

Konstantinos Grigoriou

Director

7ate9

 

  • Ζυμαρικά και αρτοσκευάσματα
  • Ζαχαρωτά και γλυκίσματα

Vasileios Larentzakis

Commercial Director

 

HELLENIC FOOD MARKET LTD

  • Γαλακτοκομικά και τυροκομικά
  • Ελαιόλαδο και ελιές
  • Φρέσκα φρούτα και λαχανικά
  • Προϊόντα τομάτας
  • Όσπρια και δημητριακά
  • Θαλασσινά
  • Ζυμαρικά και αρτοσκευάσματα
  • Ζαχαρωτά και γλυκίσματα
  • Προϊόντα κρέατος

Georgios Ekmetsoglou

Director

J SMALL WINES

 

Κρασιά

John Small

Manager

HOWARD RIPLEY WINES

Κρασιά

Zigmars Grinbergs

Trade Sales Manager

AYATC FOODS DISTRIBUTION LTD

  • Γαλακτοκομικά και τυροκομικά
  • Ελαιόλαδο και ελιές
  • Ξηροί Καρποί και Αποξηραμένα Φρούτα
  • Ζαχαρωτά και γλυκίσματα

Mohammad Sarwar

Procurement & Commercial Manager

GOODNESS FOODS LIMITED

Οργανικά προϊόντα

Recep Ercan

Director

 

Το πρόγραμμα της επιχειρηματικής αποστολής θα περιλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις.

(Οι ακριβείς ημερομηνίες και ώρες των δράσεων θα ανακοινωθούν σύντομα)

Γευσιγνωσίες Προϊόντων

Εταιρείες τροφίμων

Κάθε ελληνική επιχείρηση, θα διαθέσει έναν κορυφαίο κωδικό προϊόντος (αποστολή 3 τεμαχίων για τον κωδικό) που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο της γευσιγνωσίας για τους Βρετανούς αγοραστές.

Οινοποιεία

Μπορούν να διαθέσουν όσες ετικέτες επιθυμούν – 2 φιάλες ανά ετικέτα.

Η γευσιγνωσία θα είναι “κλειστή” και δεν απαιτείται η παρουσία εκπροσώπων των επιχειρήσεων.

 

Επισκέψεις σε επιλεγμένες παραγωγικές μονάδες της περιοχής

 

Δείπνο δικτύωσης

Δείπνο δικτύωσης με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τους αντιπροσώπους των επιχειρήσεων με παράλληλη λειτουργία εκθετηρίου προϊόντων των συμμετεχόντων επιχειρήσεων. Η εκδήλωση θα καλυφθεί και από τοπικά ΜΜΕ.

Εταιρείες τροφίμων

Απαιτείται η αποστολή έως 5 κωδικών προϊόντων (από 3 τεμάχια ανά κωδικό), οι οποίοι θα τοποθετηθούν στο εκθετήριο.

Οινοποιεία

Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό ετικετών που θα τοποθετηθούν στο εκθετήριο, απαιτείται η αποστολή μίας φιάλης ανά ετικέτα.

 

B2B Συναντήσεις μεταξύ των Ελλήνων επιχειρηματιών και των Βρετανών αγοραστών. Στόχος των συναντήσεων είναι η άμεση επικοινωνία, η παρουσίαση των προϊόντων, καθώς και η διερεύνηση δυνατοτήτων εμπορικής συνεργασίας και συμφωνιών.

 

Η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την πλευρά των επιχειρήσεων λήγει την Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2025.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα, τα στοιχεία της οποίας θα χρησιμοποιηθούν και για την δημιουργία του απαιτούμενου έντυπου πληροφοριακού υλικού.