Επιχειρηματικό Φόρουμ και Β2Β επιχειρηματικές συναντήσεις στην Σμύρνη (12 Νοεμβρίου 2014)

Δημοσιεύθηκε στις 04/10/2014 22:38

Στις 12 Νοεμβρίου 2014, πρόκειται να  πραγματοποιηθεί τελικά το Επιχειρηματικό Φόρουμ και Β2Β επιχειρηματικές συναντήσεις, τα οποία θα λάβουν χώρα στη Σμύρνη  και τελούν υπό την αιγίδα του τουρκικού Υπουργείου Οικονομίας της Ελληνικής Πρεσβείας στην Άγκυρα. Το Φόρουμ διοργανώνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών ενίσχυσης της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και της ενδυνάμωσης της διμερούς επιχειρηματικής και οικονομικής συνεργασίας.

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Έλληνας Υπουργός Ανάπτυξης  κ. Νίκος Δένδιας και ο Τούρκος Υπουργός Οικονομίας κ.Nihat Zeybekci.

Οι οργανωτικοί πυλώνες, από ελληνικής πλευράς, είναι η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και το Enterprise Greece του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και αντίστοιχα από τουρκικής πλευράς, η Ένωση Επιμελητηρίων και Χρηματιστηρίων της Τουρκίας (ΤΟΒΒ), με την συνδρομή του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σμύρνης.

Το Φόρουμ, του οποίου το συντονισμό έχουν το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στην ΄Αγκυρα και το Γενικό Προξενείο Σμύρνης, θα εστιαστεί κυρίως στους τομείς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τροφίμων και αγροτικών προϊόντων, τουρισμού, real estate, κατασκευών και δομικών υλικών, ναυτιλίας, μεταφορών, logistics, αλλά και σε οποιουσδήποτε άλλους κλάδους ενδεχομένως να παρουσιαστεί ειδικό ενδιαφέρον από ελληνικής ή τουρκικής πλευράς. Μετά το πέρας των ομιλιών και παρουσιάσεων, θα ακολουθήσουν Β2Β επιχειρηματικές συναντήσεις στους τομείς όπου οι επιχειρήσεις έχουν εκδηλώσει εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με έγγραφο του Γραφείου ΟΕΥ της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Άγκυρα, παρακαλούντε τα μέλη του Επιμελητηρίου Ξάνθης που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο συγκεκριμένο Φόρουμ, να ενημερώσουν το Γραφείο ΟΕΥ εάν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη τουρκική εταιρία που θα ήθελαν να δουν στο Φόρουμ της Σμύρνης, προκειμένου να την προσεγγίσουν προς το σκοπό αυτό. Σημαντικό θα ήταν επίσης να γνωρίζει το Γραφείο ΟΕΥ εάν, σε περίπτωση που η εταιρία που ενδιαφέρει κάποιο μέλος μας εδρεύει εκτός Σμύρνης και δεν καταφέρει να παραστεί στο Φόρουμ, θα ήθελε να κανονιστεί συνάντηση στην έδρα της.

Η εν λόγω εκδήλωση θα εστιάσει στο δίπολο, αφ’ενός διμερούς εμπορίου, με στόχο την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών, και αφ’ετέρου επενδύσεις, με ειδικότερους στόχους την προσέλκυση τουρκικών επενδύσεων στην Ελλάδα, επενδύσεις σε Τουρκία, σε τομείς όπως π.χ ενέργεια, νέες τεχνολογίες, καθώς και την διερεύνηση δυνατοτήτων για κοινές εμπορικές ή επενδυτικές συνεργασίες σε τρίτες χώρες.

Τα έξοδα μετάβασης και διαμονής θα καταβληθούν εξ ιδίων. Από πλευράς του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Πρεσβείας Αγκύρας και Γενικού Προξενείου Σμύρνης θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να εξασφαλιστεί ελκυστικό πακέτο αεροπορικών εισιτηρίων και διαμονής σε κεντρικό ξενοδοχείο της Σμύρνης. Οργανωτικές λεπτομέρειες θα γνωστοποιηθούν ευθύς μόλις οριστικοποιηθούν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την επισυναπτόμενη αίτηση συμμετοχής και να τη στείλουν στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος ή στο Enterprise Greece με κοινοποίηση στο Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Άγκυρα (τα στοιχεία επικοινωνίας αναγράφονται μέσα στην αίτηση), το αργότερο μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2014

Παρακαλούνται τα μέλη του Επιμελητηρίου Ξάνθης, όπως κοινοποιήσουν το ενδιαφέρον τους και στο Επιμελητήριο μας.