Δελτίο Τύπου για τη συνεδρίαση Δ.Σ Επιμελητηρίου Ξάνθης

Δημοσιεύθηκε στις 23/10/2015 10:03

Ξάνθη, 22 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ξάνθης και αποφασίστηκαν τα εξής:

ΘΕΜΑ 1ο

Ομόφωνα τα μέλη Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ξάνθης αποφάσισαν να πράξουν όλες τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες σε συνεργασία με το Σωματείο Εμπόρων Αυτοκινήτων Καθετοποιημένων Μονάδων Ν. Ξάνθης προκειμένου να παταχθεί το φαινόμενο της παράνομης εμπορίας αυτοκινήτων σε κοινόχρηστους/δημόσιους χώρους της πόλης της Ξάνθης.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν μέλη του Σωματείου, έμποροι αυτοκινήτων που δραστηριοποιούνται στην Ξάνθη και έθεσαν υπόψη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ξάνθης, τους προβληματισμούς και την αγωνία τους για τη μορφή αυτή παραεμπορίου που ανθεί στην περιοχή μας.

ΘΕΜΑ 2ο

Ομόφωνα τα μέλη του Δ.Σ. αποφάσισαν την κατανομή ποσοστού 3% επί των συνδρομών έτους 2014 σε τοπικούς συλλόγους – ΟΕΒΕ Ν. Ξάνθης, ως εξής:

  • Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων Ν. Ξάνθης: 4.300€
  • Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης: 2.200€
  • Σύνδεσμος Βιοτεχνών – Βιομηχάνων Ν. Ξάνθης: 1.200€
  • Σωματείο Υφασματοπωλών Ξάνθης: 800€

ΘΕΜΑ 3ο

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η Β’ Τροποποίηση Προϋπολογισμού χρήσης 2015 του Επιμελητηρίου Ξάνθης. Μειοψήφησε η κα. Ελένη Κίτσου

ΘΕΜΑ 4ο

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. για την αναβολή της 2ης Γενικής Έκθεσης Ξάνθης για την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου 2016. Αυτό προέκυψε εξαιτίας της αλλαγής ημερομηνίας της έκθεσης KAVALAEXPO 2015 για το χρονικό διάστημα 17-21/10/2015 λόγω των εθνικών εκλογών, με αποτέλεσμα οι δύο εκθέσεις να συμπίπτουν. Επίσης, στα τέλη Νοεμβρίου προγραμματίστηκε από την Περιφέρεια ΑΜΘ να πραγματοποιηθεί η Έκθεση «ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ 2015» στην Κομοτηνή. Κατόπιν συζήτησης στη Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου αποφασίστηκε η αναβολή της Γενικής Έκθεσης Ξάνθης καθώς υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες επιτυχίας εάν πραγματοποιηθούν τρεις (3) διαδοχικές εκθέσεις στην Περιφέρεια μας. Ομόφωνα τα μέλη του Δ.Σ. συμφώνησαν με την εισήγηση του Προέδρου και της Δ.Ε. του Επιμελητηρίου και αποφασίστηκε η 2η Γενική Έκθεση Ξάνθης να πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαρτίου 2016.

ΘΕΜΑ 5ο

Ο Πρόεδρος ανακοίνωσε στα μέλη του Δ.Σ. την συμμετοχή του Επιμελητηρίου Ξάνθης στην 23η Πανελλήνια Έκθεση «Αν. Μακεδονία Θράκη 2015» από 20 έως 22 Νοεμβρίου 2015, με περίπτερο όπου θα φιλοξενηθούν επιχειρήσεις - μέλη του Επιμελητηρίου.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ