Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Δικτύωσης – Στήριξης αυτοαπασχολούμενων, στο πλαίσιο της Α.Σ. "ΤΗΘΥΣ"

Δημοσιεύθηκε στις 15/09/2014 12:05

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Δικτύωσης – Στήριξης αυτοαπασχολούμενων, που διοργάνωσε το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ξάνθης, στην αίθουσα εκδηλώσεών του, την  Παρασκευή  5 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 12:30 π.μ., στα πλαίσια της Πράξης: «Παραγωγή και εμπορία τοπικών προϊόντων σε συνδυασμό με πολιτιστικές δράσεις και θεματικό εναλλακτικό τουρισμό και δικτύωση», στην οποία συμμετέχει ως εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΤΗΘΥΣ Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Ξάνθης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ξάνθης, καθώς και ωφελούμενοι του προγράμματος.

Η συνάντηση ξεκίνησε με χαιρετισμό και σύντομη παρουσίαση των μέχρι τώρα ενεργειών της δράσης από τον εκπρόσωπο του συντονιστή φορέα και διαχειριστή της Αναπτυξιακής Σύμπραξης, κο Πουσπουρίκα Μιχάλη. Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ξάνθης μίλησε στους ωφελούμενους για τη λειτουργία του Επιμελητηρίου και το ρόλο του ως θεσμικός παράγοντας υποστήριξης νέων και ήδη υπαρχόντων επιχειρήσεων. Έπειτα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ξάνθης, κος Παραστατίδης Φίλιππος, ενημέρωσε τους ωφελούμενους για τα τεχνικά ζητήματα ίδρυσης αλλά και τους κανόνες φορολόγησης των νέων επιχειρήσεων. Ο κος Παραστατίδης τόνισε στους ωφελούμενους τη σημασία της έρευνας  σε όλους τους τομείς πριν την ίδρυση μιας επιχείρησης –τόσο για το είδος της επιχείρησης, όσο και για το σημείο ίδρυσης, το κεφάλαιο για την ίδρυση, αλλά και τη δυνατότητα να υποστηρίξει μηδενικά έσοδα ή ακόμη και ζημία για ένα πρώτο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, ανέφερε ότι δεν πρέπει κανείς εν δυνάμει ελεύθερος επαγγελματίας να αγνοεί το ζήτημα της φορολογίας, η οποία στις μέρες μας αποτελεί σημαντική επιβάρυνση, την οποία πολλοί δεν υπολογίζουν εξ’ αρχής, με  αποτέλεσμα να βρίσκονται σύντομα εκτός προϋπολογισμού και να αναγκάζονται να κλείσουν τη νέο-ιδρυθείσα επιχείρηση.

Ακολούθησε διάλογος με τους ωφελούμενους, οι οποίοι διατύπωσαν τις απορίες τους πάνω στα οικονομικά θέματα ίδρυσης μιας επιχείρησης, αλλά και τους προβληματισμούς σχετικά με την εξεύρεση κεφαλαίων. Οι απορίες αναφέρονταν και σε πιο εξειδικευμένα ζητήματα, όπως τα ποσοστά φορολόγησης νέων επιχειρήσεων και πώς αυτά αναπροσαρμόζονται με τα χρόνια.

Η συνάντηση έκλεισε με ευχαριστίες από τον κο Πουσπουρίκα προς όλους τους παρευρισκόμενους – εισηγητές και ωφελούμενους- για τη συμμετοχή τους.