Συνέδριο & Εκδηλώσεις Τουρισμού στην Ξάνθη

Δημοσιεύθηκε στις 10/05/2013 11:12

Ξάνθη, 09 Μαΐου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Επιμελητήριο Ξάνθης στα πλαίσια υλοποίησης του έργου RECULTIVATUR του Προγράμματος με τίτλο: «SOUTH EAST EUROPE TRANSNATIONAL COOPERATION PROGRAMME» διοργανώνει διήμερο συνέδριο τουρισμού στην πόλη της Ξάνθης στις 13 & 14 Μαΐου 2013 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «LE CHALET» στα Πηγάδια Ξάνθης.

Το θέμα του συνεδρίου είναι: «Τουρισμός, Ελπίδα Στήριξης & Ανάπτυξης της Οικονομίας – Η Επόμενη Μέρα».

Σκοπός του συνεδρίου είναι η ανάδειξη των θρησκευτικών, τουριστικών και πολιτιστικών αξιών αλλά και της ποικιλομορφίας του Νομού μας γενικότερα. Στο συνέδριο θα αναλυθεί ο τουρισμός, ως τμήμα του ευρύτερου οικονομικού και κοινωνικού συστήματος καθώς επηρεάζει τις εξελίξεις και την οικονομική ανάπτυξη του κάθε τόπου.

Στόχος είναι η πραγματοποίηση συναντήσεων B2B μεταξύ τουριστικών πρακτόρων προς προσέλκυση επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και η παρουσίαση των τουριστικών προορισμών του Νομού μας από τους δημοσιογράφους πανελλαδικής εμβέλειας μέσων ενημέρωσης, που θα συμμετέχουν στο διήμερο συνέδριο.

Την Δευτέρα 13 Μαΐου 2013 από τις 10:00 π.μ. έως 18:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο και στη συνέχεια, στον ίδιο χώρο θα γίνουν οι επιχειρηματικές συναντήσεις. Ταυτόχρονα θα ξεναγηθούν οι επισκέπτες στην Παλιά Πόλη και στο Λαογραφικό Μουσείο.

Την επόμενη μέρα, Τρίτη 14 Μαΐου 2013 θα γίνει περιήγηση και ξενάγηση των ξένων συνέδρων και των δημοσιογράφων σε αξιοθέατα του νομού Ξάνθης.

Σε αυτό το πρώτο συνέδριο τουρισμού που πραγματοποιείται στην πόλη μας, σας προσκαλούμε όλους διότι η συμμετοχή και η ενημέρωση που θα έχουμε θα μας βοηθήσει ώστε να δημιουργήσουμε τον τουριστικό πόλο που επιδιώκουμε να γίνει ο τόπος μας.

Σας επισυνάπτουμε το πρόγραμμα του διήμερου συνεδρίου.

 

Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

 ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ

ΕΛΕΝΗ ΚΙΤΣΟΥ