Σύσκεψη με τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων - Βιοτεχνών Ν. Ξάνθης

Δημοσιεύθηκε στις 14/05/2012 09:00
Δελτίο Τύπου 14/05/2012

Κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου και της Δ.Ε. του Επιμελητηρίου Ξάνθης προς τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων – Βιοτεχνών Ν. Ξάνθης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Μαΐου 2012 και ώρα 13:00 συνάντηση μεταξύ των Προέδρων και μελών της Διοίκησης των δύο φορέων.

Σε κλίμα ειλικρινούς διαλόγου συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τα μέλη του Συνδέσμου Βιομηχάνων – Βιοτεχνών Ν. Ξάνθης ενώ εκφράστηκε η έντονη ανησυχία για την ακυβερνησία της χώρας.

Αποφασίστηκε πρώτα, οι δύο φορείς να συνεργαστούν ώστε να διαμορφώσουν την τελική πρόταση του Επιμελητηρίου προς την Περιφέρεια Α.Μ-Θ σχετικά με την ΕΟΖ. Συζητήθηκε η «επίθεση» που δέχονται οι επιχειρηματίες από το τραπεζικό σύστημα και το πώς μπορεί το Επιμελητήριο να παρέμβει ουσιαστικά για επίλυση των θεμάτων, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο και τους υπόλοιπους φορείς.

Η καταβολή του 12% επί του κόστους εργασίας ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκε. Το Επιμελητήριο διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί την έγκαιρη καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους.

Οι δύο φορείς ανέλαβαν την υποχρέωση να συνεργαστούν στην υλοποίηση επιμορφωτικών σεμιναρίων. Συμφωνήθηκε, τέλος οι Διοικήσεις των δύο φορέων να πραγματοποιούν κάθε δύο μήνες συναντήσεις ώστε να ανταλλάσουν προβληματισμούς και θέσεις προς εξυπηρέτηση και όφελος όλων.

Στην συνάντηση παρεβρέθησαν, από την πλευρά του Επιμελητηρίου Ξάνθης ο Πρόεδρος κ. Στυλιανός Μωραΐτης, ο Γεν. Γραμματέας κ. Νικόλαος Κουτσουρίδης και η εκπρόσωπος Δημοσίων Σχέσεων & Τύπου κα. Ελένη Κίτσου. Από την πλευρά του Συνδέσμου Βιομηχάνων – Βιοτεχνών Ν. Ξάνθης ο Πρόεδρος κ. Αθανάσιος Πατσατζής και τα μέλη κ.κ. Βασίλειος Σκαρλάτος και Μαυρουδής Μέκακας.


Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΚΙΤΣΟΥ