Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Δικτύωσης αυτοαπασχολούμενων, στο πλαίσιο της Α.Σ. "ΤΗΘΥΣ"

Δημοσιεύθηκε στις 15/09/2014 12:01

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Δικτύωσης αυτοαπασχολούμενων, που διοργάνωσε το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ξάνθης, στην αίθουσα εκδηλώσεών του, την  Παρασκευή  5 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 9:30 π.μ., στα πλαίσια της Πράξης: «Παραγωγή και εμπορία τοπικών προϊόντων σε συνδυασμό με πολιτιστικές δράσεις και θεματικό εναλλακτικό τουρισμό και δικτύωση», στην οποία συμμετέχει ως εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΤΗΘΥΣ Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ωφελούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν με επιτυχία ιδρύσει και λειτουργούν τις δικές τους επιχειρήσεις.

Η συνάντηση ξεκίνησε με χαιρετισμό και σύντομη παρουσίαση των μέχρι τώρα ενεργειών της δράσης από τον εκπρόσωπο του συντονιστή φορέα και διαχειριστή της Αναπτυξιακής Σύμπραξης, κο Πουσπουρίκα Μιχάλη. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Ξάνθης και ελεύθερος επαγγελματίας, κος Μπατζακίδης Γιώργος, μίλησε στους ωφελούμενους για τη δική του εμπειρία αυτό-απασχόλησης από το ξεκίνημα, τα πρώτα του βήματα και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι την εδραίωση της επιχείρησής του και την ανοδική πορεία της, φτάνοντας στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. Έπειτα, ο κος Φάκας Θεράπων, επίσης ελεύθερος επαγγελματίας στον τομέα των ηλεκτρολόγων μηχανικών, μίλησε στους ωφελούμενους για τα συστατικά της επιτυχίας μιας επιχείρησης σήμερα, που η προσφορά στα περισσότερα είδη και υπηρεσίες είναι πληθωρική και η ζήτηση περιορισμένη. Μέσα από την ομιλία του ο κος Φάκας τόνισε τη σημασία που έχει το σωστό κίνητρο για την ίδρυση μιας επιχείρησης, καθώς και η ικανότητα του να προσφέρεις κάτι ξεχωριστό και καινοτόμο, πάντα με ποιότητα και προσανατολισμό στον πελάτη.

Ακολούθησε διάλογος με τους ωφελούμενους, όπου διατυπώθηκαν και συζητήθηκαν προβληματισμοί και απορίες τους πάνω στα προαναφερθέντα θέματα. Οι προβληματισμοί αναφέρονταν κυρίως σε θέματα εξεύρεσης χρηματοδότησης, τόσο για την ίδρυση της επιχείρησης, όσο και για τα πρώτα έξοδα κίνησης. Επιπλέον, οι ωφελούμενοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα πρώτα βήματα των ομιλητών κατά το ξεκίνημα των επιχειρήσεων τους, τις δυσκολίες και τις απογοητεύσεις που αντιμετώπισαν και με ποιους τρόπους και βήματα κατάφεραν να υπερπηδήσουν τα εμπόδια, να αποκτήσουν σταδιακά αναγνωρισιμότητα και να οδηγήσουν τις επιχειρήσεις τους στο να είναι αρχικά βιώσιμες και στη συνέχεια κερδοφόρες.   Η συνάντηση έκλεισε με ευχαριστίες από τον κο Πουσπουρίκα προς όλους τους παρευρισκόμενους –εισηγητές και ωφελούμενους- για τη συμμετοχή τους.