Εξαιρετικά χρήσιμα τα συμπεράσματα της ημερίδας του Επιμελητηρίου σε συνεργασία με το Τμήμα Δ.Ο.Σ.Α

Δημοσιεύθηκε στις 25/10/2012 12:46
Δελτίο Τύπου 11.10.2012

Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 στις 7 μ.μ., πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητήριου Ξάνθης η ημερίδα με θέμα: «Καινοτομία & Επιχειρηματικότητα». Την ημερίδα διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ξάνθης σε συνεργασία με το Τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Ανάπτυξης (Δ.Ο.Σ.Α) του Δ.Π.Θ.

Ομιλητές στην ημερίδα ήταν οι: κ. Ιωάννης Μουρμούρης, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Δ.Ο.Σ.Α, ο κ. Δημήτρης Πολιτόπουλος, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας «Ζυθοποιία Μακεδονίας – Θράκης» (ΒΕΡΓΙΝΑ) και ο κ. Κώστας Αξαρλόγλου, Επίκουρος καθηγητής του τμ. Δ.Ο.Σ.Α.

Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ξάνθης, πολλά και επίλεκτα μέλη του επιχειρηματικού κόσμου του Νομού μας, μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, στελέχη της Περιφέρειας Α.Μ-Θ και φοιτητές παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον όλους τους ομιλητές και κατόπιν είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις και να συζητήσουν κατ’ ιδίαν μαζί τους.

Η τρείς ομιλητές αφού ανέλυσαν εν συντομία την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση, έκαναν τις προτάσεις τους για την ανάκαμψη της χώρας μας. Οι οποίες ήταν βασισμένες πάνω στην αξιοποίηση:

α) του ανθρώπινου δυναμικού και

β) της γνώσης που μπορούν να έχουν οι νέοι και παλαιοί επιχειρηματίες δια μέσω του Τμήματος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Ανάπτυξης του Δ.Π.Θ.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Δ.Ο.Σ.Α. κ. Μουρμούρης, ενθουσιασμένος από το υψηλό επίπεδο και το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων και αφού διαπίστωσε την ειλικρινή διάθεση του Επιμελητηρίου Ξάνθης να δώσει υπαρκτές λύσεις στο πρόβλημα επιβίωσης και ανάπτυξης του τόπου, ανακοίνωσε την διάθεση του Τμήματός του να υλοποιήσει, χωρίς κόστος, είκοσι (20) business plans σε τοπικές επιχειρήσεις, ώστε να βελτιώσουν στο έπακρο την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Α.Μ-Θ κ. Γιαννακίδης, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Μπένης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανος Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης κ. Τσιακίρογλου Σωτήρης, μέλη της Διοίκησης του Επιμελητήριου Ξάνθης, το μέλος Δ.Σ. του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Κιλτσίκης Γιάννης, ο εκπρόσωπος του Οικονομικού Επιμελητηρίου – Τμήμα Θράκης κ. Παραστατίδης Φίλιππος, ο οινοποιός κ. Φεντερίκο Λαζαρίδης και η Α’ Αντιπρόεδρος του Δικτύου Γυναικών Επιχειρηματιών Ελλάδος κ. Μπαλάση.

Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη μας που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ

ΕΛΕΝΗ ΚΙΤΣΟΥ

Φωτογραφίες