Εκλογές Επιμελητηρίου Ξάνθης 2017
Investment Tools
Προκηρύξεις  Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων
e-learning
Απόκτηση Άδειας Χρήσης Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ημερολόγιο

e-Επιμελητήριο
Enterprise Greece
Ψηφιακή Υπογραφή
Ξάνθη: Ανακαλύψτε τους ανεξερεύνητους μύθους
The house of shadow
Γ.Ε.ΜΗ.
Υ.Μ.Σ.
Ι.Κ.Ε. Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΕΤΕΑΝ Α.Ε. - ΤΕΠΙΧ
AGORA - Hellenic Republic Ministry of Foreign Affairs
Διαύγεια - διαφάνεια στο κράτος
ΕΣΠΑ 2007-2013

Αίγυπτος

Οι διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών χρονολογούνται από τον Αύγουστο του 1833 με το διορισμό από την τότε ελληνική κυβέρνηση του μεγάλου ευεργέτη Μιχαήλ Τοσίτσα ως πρώτου Προξένου της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια. Το 1835 το Προξενείο Αλεξανδρείας αναβαθμίστηκε σε Γενικό Προξενείο, πέντε χρόνια αργότερα ιδρύθηκε το Γενικό Προξενείο Καΐρου και το 1900 η Ελληνική Πρεσβεία. Επίσης, στο Port Said λειτουργεί Προξενικό Λιμεναρχείο. Η Αίγυπτος αντιστοίχως διατηρεί Πρεσβεία στην Αθήνα.

Οικονομικές Σχέσεις

Σύμφωνα µε προσωρινά στοιχεία της EΛΣΤΑΤ, το διάστημα του 3μήνου Ιανουαρίου – Μαρτίου 2014, οι ελληνικές εξαγωγές προς την Αίγυπτο, σε σχέση µε το αντίστοιχο διάστημα του 2013, κατέγραψαν αύξηση +30,4% και οι εισαγωγές µας αύξηση +187,3% (λόγω πετρελαιοειδών). Ο όγκος του διμερούς εμπορίου αυξήθηκε κατά +77,4% και το εμπορικό ισοζύγιο, είναι πλεονασματικό. Σε σχέση µε το 2012, η αύξηση των εξαγωγών µας ήταν 162% και των εισαγωγών 66,4%.

Για πληροφορίες σχετικά με τις διμερείς οικονομικές σχέσεις, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σχετική σελίδα του Γραφείου ΟΕΥ Καΐρου, της διαδικτυακής Πύλης AGORA